top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs'a Evcil Hayvan Girişleri Nasıl Oluyor?



Evcil hayvanınızı Kuzey Kıbrıs'a götürebilirsiniz. Evcil hayvanınızın kimliğinin ve aşılarının tam olması yeterlidir. KKTC'ye seyahat edenlere eşlik eden evcil hayvanlar için aşı seti menşe ülkenin koşullarına göre değişiklik gösterebilir ancak iki karma aşılı hayvanlar da kabul edilir

Türkiye'ye getirilen hayvanlar adada kuduz aşısı 30 gün olup karantina süresinin sonuna kadar bekletilir. Karantina süresince her gün için ücret alınır. Karantina süresi geçen hayvanlara ücretli kuduz testi yapılır, ancak teste getirilen özel veteriner ile Ankara'ya gönderilen testin nakliye masrafları hayvan sahibi tarafından karşılanır. Karantinaya alınan hayvanların beslenmesinden de sahipleri sorumludur.

Kıbrıs'a Girişte Evcil Hayvanlarda Hangi Aşılara Bakılır?

Kıbrıs'a evcil hayvan girişleri nasıl oluyor? Kedi ve köpekler başta olmak üzere evcil hayvanlarıyla gelenler, arkadaşlarına "kuduz aşısı" ve "kuduz titrasyon" testinin yanı sıra parvo, distemper, hepatit, leptospira, adenovirüs, kedigil, enterit ve grip gibi aşıları yaptırmalıdır.

Ancak bu önlemlerden habersiz veya aşıları yetersiz olan birçok hayvan sahiplerinden alınıp karantinaya alınmaktadır. Karantina ücretleri ve diğer masraflar, hayvan sahiplerinden tarafından cepten ödenmelidir. Bu hem evcil hayvanları hem de en iyi arkadaşlarını zor bir duruma sokar.

Avrupa Birliği'nin küresel hayvan hakları standardına göre 3 aydan küçük hayvanların yurt dışına seyahat etmesine izin verilmemektedir. 3 aylıktan büyükler için de bazı kurallar var 3 aylıktan büyük hayvanların ithalat öncesi çeşitli hastalıklara karşı "aşılanması" veya yıllık "yeniden aşılanması" gerekir Kıbrıs’ta hastalıktan korunmak için kedi ve köpeklere 5 doz kombine aşı yapılır. Yılda bir kombine aşını yeterlidir.

KKTC'ye yolcularla gelen evcil hayvanların aşı takviminin geldikleri ülkeye göre değişebilir. Ancak iki karma aşılı hayvanların da kabul edilmektedir. Kedi distemper, enteritis, kedi distemper ve grip aşısı yapılmaktadır

Hayvanların KKTC'ye getirilmesi için yapılması gereken bir diğer işlemin de ithal iznidir Evcil hayvan sahiplerinin 5 hayvana kadar yolcu alabilir. Her hayvan için ithal izni alınması gerekir. Ücretli ithal izni başvurusunun geçerlilik süresinin düzenlendiği tarihten itibaren 30 gündür.



Kanatlı Hayvan Kabulü

Kanatlı hayvanlar için Sağlık Belgesi yeterlidir Kıbrıs’a kümes hayvanlarının da kabul edilmektedir. Tavşan, hamster ve canlı süs balıklarının da kümes hayvanı kategorisine alınır. İngiltere'den KKTC'ye de hayvanın üretildiği yeri gösteren CITES belgesi isteniyor Türkiye'den kanatlı hayvan ithalatı için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen özel bir standart sağlık sertifikası gerekiyor.

Kıbrıs'ta Yaşamanın Artıları

Ada, yıl boyu güneşli iklimi sayesinde yılın her zamanı ziyaret etmek için ideal bir adres. Dinlendirici bir tatil mi arıyorsunuz yoksa heyecan havasında mısınız? Tüm bunları gerçekleştirmek için Kuzey Kıbrıs'ta bir dizi farklı aktivite sizi bekliyor.

Kıbrıs'ın misafirperver insanları, kendilerine özgü yaşam biçimleriyle aradığınız huzurlu yaşamın kapılarını aralıyor. El değmemiş doğasıyla kilometrelerce uzanan eşsiz kumsalları, her yerde görebileceğiniz muhteşem dağ ve deniz manzarası, birçok medeniyetten izler taşıyan eşsiz tarihi ile Kıbrıs hem seyahat etmek hem de yaşamak için ideal bir seçimdir.


Akdeniz'in masmavi sularında Caretta Caretta kaplumbağalarıyla karşılaşmak sıradan bir manzara olsa da eşsiz mutfağı ve eşsiz lezzetleri ile sizleri bekliyor.

Kıbrıs'a yerleşmenin bir diğer nedeni de Kıbrıs'ta başka hiçbir yerde görmediğiniz şekilde insanların güvenliğinin sağlandığını görmek. Suç asgari düzeydedir, çünkü çeşitli suçlara verilen ağır cezalar potansiyel suçlular üzerinde önemli bir baskı oluşturmaktadır. Böylece burada huzur içinde yaşayabilirsiniz.

Kıbrıs'ta ulaşım oldukça basittir. Yollar Euro standartlarına uygun olduğu için ulaşımda sorun yok. Ayrıca günün her saatinde araç bulabileceğiniz bir yer olan Kıbrıs, ulaşım sırasında rahat ve konforlu bir şekilde dinlenebileceğiniz bir yerdir. Kıbrıs eğlenceyi hayatının merkezine koyanlar için birebir. Yaz turist havası kışın da devam ediyor. Hem en eğlenceli gece hayatına olan talep hem de kumarhanelerin varlığı Kıbrıs'ta kalıcı olarak yaşıyorsanız boş zamanınızı kesinlikle etkileyecektir.



Kıbrıs'ın Serin Sularında Yüzmek

Dört tarafı Akdeniz ile çevrili olan ada, sadece lüks otelleri ve kumarhaneleri, lezzetli yemekleri, tarihi ve kültürel yapısı ile değil, plajları ve muhteşem koylarıyla da dikkat çekiyor. Kıbrıs tatiliniz boyunca bu plajların keyfini çıkarabilir veya günübirlik tekne turları ile Akdeniz'in masmavi sularında yüzebilirsiniz.

Sadece yüzeyi değil, sualtını da merak edenler için konuklara su altı sırlarını görmeleri için dalış gezileri de sunulmaktadır.

Kıbrıs'ta Kimler Ev Alabilir?

Kıbrıs'ın bölgesinde ev sahibi olmak isteyen birçok vatandaşın birden fazla seçeneği bulunuyor. Ancak bölgede hâkim olan düzen nedeniyle herkes apartman sahibi olamaz.

Kıbrıs'ta evlenirken uyruğunuz ve kökeniniz önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsanız bile KKTC bölgesine göre yabancısınız. Bu nedenle, farklı ülke vatandaşları ile aynı prosedürleri izlemeniz gerekebilir. Bir daire almaya karar verdiğinizde uyruğunuz önemlidir. Ayrıca size karşı şikâyette bulunmak için bir güvenlik kontrolünden geçmeniz gerekecektir. Paranızın kaynağı da burada çok önemlidir.


Yasal Olarak Uygulanan Kısıtlamalar

Kıbrıs'ta çalışırken bazı kısıtlamalarla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu kısıtlamalar ev satın almanızı engellemez. Özellikle yurt dışından geldiyseniz ve Kıbrıs'ta ev beğendiyseniz gayrimenkul satın alabilirsiniz. Evliyseniz ve kendiniz ve eşiniz için bir ev satın almayı düşünüyorsanız, ne yazık ki anlaşmalar böyle yürümez. Evli olsanız bile eşinizle birlikte bir daire satın alabilirsiniz.

Tercihinize göre ev satın alabilmek için Bakanlar Kurulu'ndan konut satın alma izninizin olması gerekmektedir. Daire satın almak istediğiniz Bakanlar Kurulu'na başvuruda bulunun, 2-6 ay içerisinde izniniz çıkacaktır. Tabii bu süreç yabancı uyruklular için biraz daha uzun sürebilir.


Kıbrıs'ta Ev Almak İsteyenlere Dikkat Edilmesi Gerekenler

Satın alacağınız ev yeni yapılmış bir gayrimenkul projesinde yer alıyorsa, inşaat ve satış işlemlerini yapan firmanın yerel olup olmadığını kontrol ediniz. Tercihen yerel bir şirkettir. Çünkü bu firmalar yıllardır Kıbrıs'ta emlakçılık yaptıkları için daha güvenilirdir.

  • Satış sözleşmesinin resmen geçerli olabilmesi için mülkiyet devri ve damga vergisi ile ilgili olarak ortaya çıkabilecek durumlara aşina olun.

  • Kıbrıs'ta yatırım amaçlı satılık ev arıyorsanız, kira getirisi yüksek bölgelere gidin.

  • Talepleri incelerken başlık belgesi türlerini göz önünde bulundurun.

Gayrimenkule göre Kıbrıs'ın en önemli şehirleri; İskele, Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne. Bu yüzden bu şehirleri tercih etmeyi düşünmelisiniz. Ancak turistik bölgelerde fiyatların daha yüksek olabileceğini unutmayın.

Alınacak mülkün satışına engel olacak bir durumun (ipotek gibi) olmaması gerekir.


Kıbrıs'ta Daire Satın Almak

Kuzey Kıbrıs, dünyanın her yerinden gayrimenkul yatırımcılarını cezbetmektedir. Akdeniz'de bir ada olan Kıbrıs, ev alıcılarına birçok avantaj sunuyor. Burada herkes ihtiyacına ve satın alma hedeflerine uygun gayrimenkul bulabilir.

Ayrıca Kuzey Kıbrıs'ın elverişli yatırım ortamı yatırımcılara karlı fırsatlar sunmaktadır. Bu nedenle yatırımcılar, Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımlarının yanı sıra şirket satın almak gibi diğer yatırım seçeneklerini de değerlendirmektedir.

Kuzey Kıbrıs'ta mülk satın almak, son yıllarda özellikle mülk alıcıları ve yatırımcılar arasında popüler hale geldi. Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünen bazı alıcılar, Kıbrıs'ta bir ev satın almayı düşünürken, bazıları da ticari mülke taşınıyor. Konforlu bir yaşam sürmek isteyenler, lüks özellikleri ve muhteşem manzarası nedeniyle Kıbrıs'ta villa satın almayı tercih ediyor.


1.050 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page