top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Yatırım Alanları


Kıbrıs Yatırım Alanları
Kıbrıs Yatırım Alanları

Kıbrıs yatırım alanları amacı ile ev sahibi olmayı düşünen ve isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar, yatırım yaptıkları zaman ülkenin sunduğu avantajları değerlendirmiş olurlar. Kalkınma politikalarına uzun senelerden beri önem veren Kıbrıs Cumhuriyeti, potansiyelini daha üst seviyeye çıkarmak için ülke içindeki evleri yatırım olarak almak isteyen kişilere pazarlıyor.

Yapılan yatırımlar sayesinde hem kendileri hem de müşterileri kazanmış oluyor. Gelişmiş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti emlak sektörü, kendi ülkesinin vatandaşı veya diğer yabancı yatırımcılar arasında bir fark aramaz. Ülkeye yatırım yapacak vatandaşlar özel mülkiyet yasası tarafından korunurlar.

Bu sebeple Kuzey Kıbrıs’taki emlak sektörü kısa zaman içinde oldukça büyük kazançlar elde etmeye başlamıştır. KKTC’de yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı vatandaşların merak ettiği en önemli konu yatırımları hangi bölgeye yapacaklarıdır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yatırım yapılacak en mantıklı bölgeler şunlardır:

  • Gazi Mağusa

  • Girne

  • İskele Long Beach

Kıbrıs Gazi Mağusa Bölgesi

Türkiye’nin yavru vatan diye isimlendirdiği Kuzey Kıbrıs’ın liman kentlerinden biri olan Gazi Mağusa, gezilip görülecek tarihi yerleri, denizi, yeşilliği, üniversiteleri ve kumsalları sayesinde herkesin gitmek istediği yer haline gelmiştir.

Gazi Mağusa limanı Akdeniz bölgesinin güçlendirilmiş limanlarından birine sahiptir. Yerli ve yabancı turistler tarafından plajları ve altın kumları çok ilgi görmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en gözde ve en ilgi çekici bölgelerinden olan Gazi Mağusa limanı birçok krallığa ve tarihe ev sahipliği yapmıştır.

Kıbrıs Girne Bölgesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin emlak sektöründeki en gözde bölgelerinden bir tanesi olan Girne sessiz, sakin ve huzurlu ömür geçirmek isteyenlere hitap eden bir bölgedir. Bunun haricinde Girne’de şehir yaşamından ve kalabalıktan hoşlanan kişiler için de çeşitli seçenekler sunan yaşam alanı vardır.

KKTC’nin liman kenti olarak isimlendirilen bu bölge kaleleri, limanları, tarihi eserleri, kumarhaneleri ve otelleri ile meşhur hale gelmiştir. Kendisine has özelliklere sahip olan Girne’ de doğa ile iç içe olarak sakin veya eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Bunun tercihi tamamen sizin iradenize bırakılmıştır.

İster bir köşede kafa dinlersiniz isterseniz de topluma karışıp onlarla eğlenebilirsiniz. Genellikle yatırımcılar bu bölgenin deniz kıyısında bulunmasından dolayı yatırım yaparlar.

Çünkü deniz kıyıları herkes tarafından sevilir ve yaşamak için en huzurlu yer olduğu düşünülür. Girne limanı bölgesinde her yıl çeşitli sanat festivalleri düzenlenir. Bu festivaller sayesinde hem sosyalleşir hem de alışverişler yapabilirsiniz.

Kıbrıs İskele Long Beach Bölgesi

Yatırım yapmak için tercih edeceğiniz bölgelerin arasında İskele Long Beach bölgesi vardır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bulunan en popüler plajlara sahip İskele Long Beach bölgesi, özellikle de son dönemlerde yatırımcıların gözdesi haline gelmiş bölgelerden bir tanesidir.

Birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan bu bölge, palmiyelerle çevrili yürüyüş alanları ve beyaz kumları ile ziyaretçilerine huzurlu bir yaşam sunma garantisi veriyor. Herkes deniz, kum ve güneş üçlüsünü sever. O yüzden yatırım için bu bölgeden ev almak sizin yararınıza olacaktır.

Aldığınız evlerle kısa süreler içinde hem evin kendi masrafını karşılayacak hem de aldığınız parayı iki katına çıkaracaksınız. Yani Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en popüler bölgesinden biri olan İskele Long Beach bölgesi yatırım yapma konusunda en uygun noktalar arasındadır.

Kuzey Kıbrıs'a Yatırım Yapılmalı Mı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki satılık evlere gösterilen ilgi arttıkça karşımıza villalar ve müstakil evler çıkmaya başladı. Sürekli şekilde inşa edilen evler nedeniyle de gayrimenkul emlak satışı yapan firmaların da arttığı gözlemleniyor. Sadece ev yapmak yeterli olmuyor ayrıyeten bunları pazarlayacak firmalara da ihtiyaç duyuluyor.

Günümüzde alıcılar artık birden fazla kişiyle görüşmek yerine emlak firmalarına başvuruyor. Emlak firmaları haricinde ev almak istenildiği zaman birden fazla kişiyle diyaloğa girmek gerekiyor.

Çoğu yatırımcı da bu durumdan kaçınıyor. Baktığımız zaman günümüzde Kuzey Kıbrıs kendi içinde çok fazla gelişmişlik gösteriyor. Uzmanlaştıkları alanlardan bir tanesi de emlak sektörü sayılıyor.

Emlak sektörüne biraz ilgisi olan kişiler bu gelişmişliğin farkındadırlar. Kuzey Kıbrıs’ta yatırım yapmadan önce üzerinde araştırma yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Hatta Kıbrıs’la bağlantısı olan ve o ülkeyi gayet iyi bilen birinden de yardım alabilirsiniz.


Kuzey Kıbrıs'a Yatırım Yapmadan Önce Ne Yapmalıyım?
Kuzey Kıbrıs'a Yatırım Yapmadan Önce Ne Yapmalıyım?

Kuzey Kıbrıs'a Yatırım Yapmadan Önce Ne Yapmalıyım?

İnsanların yatırım konusunda en çok tercih ettiği ülkeler arasında olan Kuzey Kıbrıs’tan herhangi bir gayrimenkul alımı yapmadan önce piyasayı araştırmanız gerekir. Aksi taktirde alacağınız gayrimenkulü ederinin daha üstünde satın alabilirsiniz. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra emlak ofisleriyle görüşerek sizin için en uygun evleri seçip satın alabilirsiniz.

Alacak olduğunuz gayrimenkullerin bulunduğu bölgeler de oldukça önemlidir. Eğer bir gün sıkılıp o evden taşınacak olursanız mantık olarak evinizin aldığınız fiyatın altında satılmaması gerekir. Diğer türlü evinizden kar etmek yerine zarar etmiş olacaksınız.

Kuzey Kıbrıs'a Yatırım Yapmanın Ve Ev Satın Almanın Karı Nedir?

Emlak yatırımı yapmak isteyen birçok kişi ilk olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni düşünüyor. Böyle düşünmelerinin sebebi ise Kuzey Kıbrıs’la Türkiye’nin birbirine çok yakın olması. İnsanlar çoğu zaman ülke dışında yaşayıp canları istediği zaman da kendi ülkelerine dönmek istiyorlar.

Böyle bir şeyin mümkün olabileceği en mantıklı ülke Kuzey Kıbrıs’tır. Kuzey Kıbrıs yatırım alanları bir gayrimenkule yatırım yapmak isteyenler öncelikle Bakanlar Kuruluna başvurup satın alma izni çıkarmaları gerekiyor. Bu süre yaklaşık olarak 2 ay kadar sürüyor. Kıbrıs sürekli olarak kendini geliştiren bir ülkedir bu yüzden de Kıbrıs’tan yatırım için gayrimenkul almanız sizin ilerdeki güvenceniz olacaktır.


Kuzey Kıbrıs'ın Kira Getirisi Nasıldır?
Kuzey Kıbrıs'ın Kira Getirisi Nasıldır?

Kuzey Kıbrıs'ın Kira Getirisi Nasıldır?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yatırım için aldıkları evi kiraya vermek isteyen kişiler eğer evlerini sürekli kar edecekleri bölgelerden aldıysa normalin daha üstünde kazanacaklardır. Girne, Mağusa ve İskele Long Beach gibi popüler bölgelerin fiyatları Sterlin üzerinden hesaplanmaktadır.

Bu sayede Türkiye’de edeceğiniz karın 4 5 katını Kuzey Kıbrıs’ta kolaylıkla edebilirsiniz. Eğer hala bir gayrimenkul satın almadıysanız turistik bölgelere ve üniversite bölgelerine bakmanızı tavsiye ederiz.

Kuzey Kıbrıs'ta Eğitim İçin Yatırım

Kuzey Kıbrıs’a eğitim hayatı için farklı ülkelerden çok sayıda öğrenci gelmektedir. Son dönemlerde Kuzey Kıbrıs’ta Üniversiteye giden öğrenci sayısı neredeyse 100.000’in üzerine çıkmıştır.

Öğrenci sayısının her geçen gün yükselmesiyle beraber yeni üniversite inşaatlarına da başlanmıştır. Gelecek zaman için yatırım yapmayı düşünen kişiler arsa satın almayı düşünebilirler. Çünkü okuyan öğrenci sayısı artmaya devam ettikçe Üniversite ihtiyacı tekrar ortaya çıkacaktır. Yeni bir üniversite yapımı için sizin gayrimenkulünüzü sizden kiralayabilirler.

Kuzey Kıbrıs’ın En Bilinen Tarihi Noktaları Nerelerdir?

Ülkeye gidiş gelişin kolay olması sebebiyle Türkler tarafından en çok tercih edilen ülke Kuzey Kıbrıs’tır. KKTC’ne Türk vatandaşların girmesi oldukça kolaydır, bunun için sadece kimlik kartınıza ihtiyacınız olacaktır. Kimlik kartınızla beraber istediğiniz zaman gidip istediğiniz zaman evinize dönebilirsiniz. Kıbrıs alışveriş konusunda gelişmiş durumdadır. İnsanlar tarafından tarihi yerleri de merak ediliyor. Tarihi yerlere örnek olarak Salamis antik kenti, Barbarlık müzesi, Karpaz yarımadası, Maraş mahallesi ve İkon müzesini örnek verebiliriz.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page