top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs'a Nasıl Ulaşabilirim?



Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs'a Nasıl Ulaşabilirim?
Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs'a Nasıl Ulaşabilirim?

Akdeniz'de bir ada ülkesi olan Kıbrıs, doğal güzellikleri, altın sarısı kumsalları, eğlence mekanları, lüks otelleri ve kumarhaneleri ile her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Tarihi boyunca birçok uygarlığın hüküm sürdüğü Kıbrıs, farklı kültürlerin karışımı ve özgün yapıları ile bir turizm destinasyonu olarak öne çıkıyor.

Kıbrıs, her yıl turist akınına uğrayan bir Akdeniz iklimine sahiptir. Bu nedenle yaz mevsimlerinin uzun olduğu Kıbrıs'ta turizm oldukça gelişmiştir. Kıbrıs alan olarak küçük olmasına rağmen gezilecek çok yer ve keşfedilecek çok yer var. Sonuç olarak 2-3 gün içerisinde Kıbrıs'ın tüm yerlerini gezebilir ve keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.


Kıbrıs'a Nasıl Gidilir?

Kıbrıs ve kuzey Kıbrıs’a nasıl ulaşabilirim? Kıbrıs bir ada ülkesi olduğu için hava ve deniz araçları (feribot) ile ulaşım sağlanabilir. Kıbrıs gezileri daha hızlı olduğu ve daha fazla uçuş olduğu için genellikle havayolu araçları ile yapılır. Kıbrıs'a hava ve feribot seferleri yaz aylarında daha sık verilmektedir. Kış aylarında uçuşlar daha uzun aralıklarla yapılır ve yılın herhangi bir zamanında aktif olarak çalıştırılır.


Kuzey Kıbrıs'a Hava Taşımacılığı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları kimlikleri ile giriş yapabilirler. Güney Kıbrıs'ın Rum kesimine varışta vize başvurusu yapılmalıdır. Ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde böyle bir prosedür söz konusu değildir.

Bu eşsiz adaya kimlik veya pasaport ile kolayca ulaşabilirsiniz. Akdeniz'in masmavi sularıyla çevrili, kültürel zenginliği, tarihi geçmişi ve tatil olanaklarıyla Kuzey Kıbrıs'a seyahat etmek keyifli olduğu kadar kolay da. Uçuş konforu sayesinde hiç yorulmadan ve kısa sürede Lefkoşa Ercan Havalimanı'na inebilir ve tatilinize hızlı bir şekilde başlayabilirsiniz.

Havayolu yolcuları, Kuzey Kıbrıs'taki tatillerini daha verimli geçirmek için havaalanından araç kiralayabilirler. Unutulmamalıdır ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde trafik sol şeritte ilerlemektedir.

Bu bir İngiliz geleneğidir. Araç kiralamayı düşünüyorsanız direksiyonun aracın sağ tarafında olduğunu bilmeniz önemlidir. Eğer böyle bir seçim yapmak istiyorsanız, manuel şanzıman sol elle çalıştırılması gerektiğinden otomatik şanzıman kiralamanız önerilir Ayrıca online olarak araç kiralayabilir ve araç kiralama noktalarından uygun fiyatlar alabilirsiniz.


Deniz Otobüsü ile Kuzey Kıbrıs'a Ulaşım

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ulaşım seçeneklerinden biri de feribot. Yaz aylarında tercih edebileceğiniz Antalya'dan deniz otobüsünü kullanabilirsiniz. Alanya bölgesinden Antalya'ya ve Girne'ye deniz yoluyla seyahat edenler için keyifli bir seçim olabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin incisi Girne'ye yolculuk 4 saat sürüyor. Deniz otobüsleri haftada 2 gün Girne'ye, 2 gün de Alanya'ya dönmektedir.


Kuzey Kıbrıs'a Feribotla Yolculuk

Mersin'den Girne ve Gazimağusa'ya feribotla seyahat edebilirsiniz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kendi aracıyla seyahat etmek isteyen yolcular genellikle Mersin'den feribotları tercih ediyor. Mersin Kıbrıs'tan feribot isteyenler için tek dezavantajı yolculuğun uzun sürmesi. 6-8 saatlik bir feribot yolculuğu bu gezi için doğru seçimdir.

Girne yerine Kıbrıs'taki Gazimağusa'ya seyahat etmek için Kıbrıs Türk Deniz İşletmeleri tarafından işletilen Mersin Kıbrıs vapurunu da kullanabilirsiniz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ili ve bölgesi Girne içinde veya yakınında bulunmuyorsa alternatif olarak Gazimağusa'yı da tercih edebileceğinizi unutmayınız.

Genellikle haftada üç gün olan bu süre çok daha uzun sürer. Uçaktan korkanlar, adaya arabayla gitmeyi tercih edenler veya deniz yolculuğunu sevenler vapur veya deniz otobüsü seçeneğini değerlendirebilir.


Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs'a Nasıl Ulaşabilirim?
Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs'a Nasıl Ulaşabilirim?

İstanbul'dan Kıbrıs'a Ulaşım

İstanbul'dan Kıbrıs'a ulaşım havayolu ile yapılabilmektedir. Anadolu yakasında Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden seferler Ercan Havalimanı üzerinden yapılmaktadır. Direkt uçuşlar ortalama 1 saat sürmektedir. Avrupa yakasında, İstanbul Havalimanı'ndan Kıbrıs'a daha az uçuş var. Ercan Havalimanı'na direkt uçuşlarda ortalama seyahat süresi 1 saattir.


Kıbrıs'a Giderken Uçak Mı Gemi Mi Tercih Etmeliyim?

Türkiye'den karayolu bağlantısı olmadığı için Kıbrıs'a ulaşmanın iki yolu vardır.

Birincisi uçak: Eğer uçakları seviyorsanız yakında Kıbrıs'ta olacaksınız. Kıbrıs'a seyahat ederken bavulunuz için şirketten şirkete değişen ağırlık limitlerine dikkat edin. Ortalama olarak 15 kg'lık valizlere ve 8 kg'lık el çantalarına izin verilir. Fazla kilo, firma tarafından belirlenen kilogram başına ek ücrete tabi olabilir.

İkincisi, gemi: Bir gemi seçerseniz fiyatlar biraz daha ucuz olabilir. Deniz yolunu tercih ederseniz dalgalı deniz gibi durumlar gecikmelere neden olabilir. Deniz, araba veya hızlı gemi ile seçebilirsiniz.


Vizesiz Seyahat Özgürlüğü

Yaz tatilinde yurt dışına çıkmak istiyor ancak vize ve pasaport gibi sorunlarla uğraşmakta zorlanıyorsanız, vizesiz Kıbrıs iyi bir seçenek olabilir. Kıbrıs'a girmek için sadece bir kimliğe ihtiyacınız var. Kıbrıs'a girdikten sonra istediğiniz kadar kalabilirsiniz.


Muhteşem Kumsallar

Kıbrıs, güzel kumsalları ve masmavi suları ile özellikle yaz aylarında tatilcilerin gözdesi olan yerlerden biridir. Güzel bir Akdeniz lokasyonunda güneşin ve denizin tadını çıkarmak istiyorsanız Konnos Körfezi, Altınkum ve Escape gibi harika plajlar sizi bekliyor. Akdeniz'in ince kumlu en büyük plajı olan Altınkum plajına hayran kalmamak elde değil.


Kıbrıs Gazinoları

Kumar oynamayı seviyorsanız yaz tatilinde kısa bir tatil için Kıbrıs'a gidebilirsiniz. Kıbrıs kumarhaneleri gerçekten efsanedir. Otelde akşam yemeğinden sonra biraz eğlence arıyorsanız, şansınızı bir iki oyunda deneyin. Acıkıp deli gibi kaybedene kadar oyna demiyoruz, ancak makineleri sadece eğlence için bir veya iki tur oynamak eğlenceli olabilir.


Gece Hayatı

Tatiliniz için eğlence istiyorsanız Kıbrıs bu anlamda doğru bir seçim. Çok renkli ve hareketli gece hayatıyla öne çıkan Kıbrıs'ta eğlenceli zamanlar geçirilebilir. Her zevke ve bütçeye uygun mükemmel mekanların bulunduğu Kıbrıs'ta sabaha kadar muhteşem bir eğlence sizi bekliyor.


Turizm Yatırımları Kuzey Kıbrıs Emlak Piyasasını Canlandırıyor

Kuzey Kıbrıs, iklimi ve kumarhane turizmi sayesinde her geçen gün daha fazla turist çekiyor. Devlet, adadaki yatırımlar için turizmi öncelikli alan olarak belirlemiştir. Girne en fazla otele sahip, onu İskele, Gazimağusa, Lefkoşa ve Güzelyurt takip ediyor. İskonto belgesi, yerli veya yabancı yatırımcı fark etmeksizin her yatırımcıya verilmektedir.

Mevcut otellerin çalışanları her yıl daire kiralamaktadır. Yeni otel sayısı ve artan turist sayısı personel sayısını da artıracaktır. Yeni oteller kiralık daire talebini artırmakta ve emlak piyasasına olumlu etki yapmaktadır.


Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs'a Nasıl Ulaşabilirim?
Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs'a Nasıl Ulaşabilirim?

Kuzey Kıbrıs'ta Ev Almak Mümkün Mü?

Kuzey Kıbrıs, güzel iklimi, güvenliği, düşük suç oranı, ucuz yaşam ve sosyal yaşamı ve Türkçe konuşan insanları ile Türkiye'den yerleşmek isteyenler için cazip bir seçimdir. Adadaki emlak fiyatları İngiliz Sterlini'nin üzerinde olduğu için yatırımcılar döviz kuru riskinden korunuyor. Ayrıca kiralar İngiliz Sterlini üzerinden belirleniyor.

Satın alınan ev ve dairelerin amortisman süresi 10-15 yıldır. İstanbul'da 20 yılı aşan amortisman dönemine kıyasla Kuzey Kıbrıs'ta daire alıp kiralamanın cazibesi daha iyi anlaşılıyor.

Kuzey Kıbrıs'a yeni üniversiteler gelirken, akademik personelin öğrencilerden satın alma ve kiralama talebi, adada emlak ve kira fiyatlarını artıran bir faktördür. Benzer şekilde, turizme yapılan artan yatırım ve sektörde çalışan kişi ve ailelerin konut talebi de pazarı canlandıran faktörlerdir.


KKTC Gayrimenkul Alım İzni

Kıbrıs'ta daire almayı düşünüyorsanız, satın alacağınız gayrimenkul için önce satış sözleşmesi imzalanır, ardından Maliye Bakanlığı'na damga vergisi ödenir. Bundan sonra satış sözleşmesi emlak siciline işlenir. Belgenin devri Bakanlar Kurulu'nun onayından sonra kesinleşir. Bir kereye mahsus %3 emlak vergisi muafiyeti uygulanır. 1 mülk sınırsız sayıda alınıp satılabilir. İkinci satışta %6 tapu ücreti ödenir.

Kuzey Kıbrıs vatandaşı olmayanlar için 12 aya kadar sürebilen değerlendirme ve onay süreci, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaptığı alışverişlerde 30-60 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Vergiler genellikle satın alma Bakanlar Kurulu tarafından onaylandıktan sonra toplanır.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page