top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Türkleri Aslen Nereli?


Kıbrıs Türkleri Aslen Nereli?
Kıbrıs Türkleri Aslen Nereli?

Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıs halkının Rum kökenli olduğunu iddia etmekte ve bu iddia genel olarak sorgusuz sualsiz kabul edilmektedir. Uzun yıllardır Kıbrıs'ta kazı yapan arkeolog Marie-Louise, kitabında Kıbrıs'ın ilk sakinlerinin MÖ 8000 civarında Anadolu, Suriye ve Filistin'den geldiğini yazıyor.


Kıbrıslı Türklerin Kökenleri

Kıbrıs Türkleri aslen nereli? Kıbrıs'ta en uzun süre kalan Rumlar, belki de MÖ 1400'den beri oradalar. 1571'de Türklerin Kıbrıs'ı işgalinden sonra Türkler Kıbrıs'a yerleşmeye başladılar. İsveçliler genellikle Kıbrıs'ın yerlilerinin Rum olduğunu düşünürler.

Bu da onlara "Türkler sonradan geldiği için Kıbrıs'ın asıl sahibinin Rumlar olduğunu" düşündürür. Uzun yıllardır Kıbrıs'ta kazı yapan arkeolog Marie-Louise Winbladh, Kıbrıs- aşk, savaş ve kült adlı kitabında Kıbrıs'ın ilk sakinlerinin MÖ 8000 civarında Anadolu, Suriye ve Filistin'den geldiğini yazıyor.


Nuh'un Gemisinde Anadolu Göçmeni

Winbldh'e göre Kıbrıs, 90 milyon yıl önce okyanusun derinliklerindeydi. 70 milyon yıl önce denizde iki ada oluştu. Bunlar Kar Dağı (Troodos) ve Beşparmak (Pentadaktylos) doruklarıydı. Daha sonra ada yavaş yavaş ortaya çıktı.

Bir milyon yıl önce Karpaz Yarımadası Anadolu'ya, Suriye'ye ve Filistin'e daha yakındı çünkü Akdeniz bugünkü kadar derin değildi. Ancak Kıbrıs hiçbir zaman devletle ilişkilendirilmedi.

Her zaman karadan en az 60 kilometre uzakta bir ada olmuştur. Bu nedenle Kıbrıs'a ilk gelenler deniz yoluyla geldi. Haçlı seferlerine katılan bir şövalye, "Nuh'un bazı gemilerinin adaya yetenekli hayvanlar ve ekinler getirdiğine inanılıyor" dedi. Adada küçük su aygırı ve fil kemiklerinin bulunması bu değerlendirmeyi desteklemekle birlikte, bunların Anadolu'dan da yüzdükleri tahmin edilmektedir.


Kıbrıs’ta Yaşama Fikri

Akdeniz'in Küçük İncisi olarak bilinen Kuzey Kıbrıs, zengin tarihi, farklı kültürü ve doğal güzelliği ile tanınan bir adadır. KKTC'nin altı bölgesi vardır. Bunlar Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, Güzelyurt, İskele ve Lefke'dir.

Kuzey Kıbrıs'a taşınma düşüncesi kesinlikle mükemmel bir yaşama taşınmak demektir. Muhteşem tarihi ve doğal güzelliği ile Kuzey Kıbrıs yeryüzü cennetidir. Kuzey Kıbrıs halkı çok cana yakın ve neşelidir ve tüm bunların yanında suç neredeyse yoktur. Sosyal bir hayat isteyenler için Kuzey Kıbrıs'ta yaşamak doğru bir karar olacaktır.

Kıbrıs’ın artıları;

  • Temiz hava

  • Sakin şehir

  • Plaj

  • Güneş

Bunların yanında adada birçok restoran, bar ve eğlence merkezi vardır, bu nedenle eğlence tutkunları harika bir yaşam bekleyebilir.


Kıbrıs Türkleri Aslen Nereli?
Kıbrıs Türkleri Aslen Nereli?


Türk Vatandaşları Kıbrıs'ta Neden Ev Almak İstiyor?

KKTC son zamanlarda gayrimenkul yatırımı için en ideal ülkelerden biridir. Bunun nedeni, uygun fiyatlı gayrimenkul sunarken yüksek getiri sağlamasıdır. Gayrimenkulün 8-12 yıllık amortisman süresi ve döviz cinsinden kira getirisi elde etme imkânı nedeniyle gayrimenkul yatırımı olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Tüm bunların yanında KKTC, yaşam standardı yüksek bir ülkedir. İklimi ve doğası ile çok dikkat çekici bir yerdir. Eğitim ve turizm alanlarında gelişen KKTC, gayrimenkul yatırımcıları için uygun fırsatlar sunuyor.


KKTC’de Ev Almak İsteyenlere Öneriler

Kıbrıs, Türkiye'ye yakınlığı nedeniyle ev alacakların en çok tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Doğası, iklimi ve güzelliği ile dikkat çeken Kıbrıs'ta birçok şehir bulunmaktadır. En kalabalık şehir Lefkoşa ve tatilcilerin en popüler yeri Girne'dir. Deniz kenarında ev almak istiyorsanız Girne'yi tercih edebilirsiniz. Çok uygun daire ve arsa fiyatları bütçenize yük olmayacak ve ekonomik bir gayrimenkul yatırımı yapmanızı sağlayacaktır.


Kıbrıs Gayrimenkul Yatırımı
Kıbrıs Gayrimenkul Yatırımı

Kıbrıs Gayrimenkul Yatırımı

KKTC, yaşamanın tüm avantajları ve uygun emlak fiyatları ile önemli bir fırsat sunuyor. Gayrimenkul, birçok Avrupa ve Akdeniz ülkesine kıyasla %50 daha az satın alınabilir. KKTC Gayrimenkul Değer Artışı KKTC gayrimenkul ve inşaat sektörü son yıllarda yeni projelerle Kıbrıs markasının değerini artırmış ve gayrimenkul sektörünün büyümesini sağlamıştır. Emlak fiyatlarının her geçen gün arttığı KKTC'de son yıllarda ortalama artış %30 ve üzeri olmuştur.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Ev Yatırımı İçin Muğla Mı? Kıbrıs Mı?

Ev yatırımı için Muğla mı? Kıbrıs mı? Diye merak edenlerin sayısı günden güne artıyor. Kiradan kurtulup kendine satılık ev almak isteyen vat


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page