top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs'ta Rakı Neden Ucuz?


Türkiye için yavru vatan olarak nitelendirilen Kıbrıs'ta Rakı Neden Ucuz? Sorusu için verilecek olan en doğru cevap vergiden kaynaklandığının açıklanmasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’ne göre vergi oranlarının Kıbrıs’ta daha düşük olmasından dolayı sadece rakı ve tütün ürünleri gibi birçok şey ülkemize göre daha ucuzdur. Türkiye’de şişesi doksan beş Türk Lirası olan bir şişe Kıbrıs’ta 45 Türk Lirası olarak satılır.


Kıbrıs’ta Yaşam Şartları Nasıldır?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her yıl en az üç yüz (300) gün açık ve güneşli hava hâkimdir. Bu nedenle ülkenin iklim koşulları çoğunluk olarak ılıman geçer.

İklim koşullarının yaşayan insanlara getirdiği yaşam kolaylığı sayesinde Kıbrıs’ı yaşam için en ideal ülkelerden bir tanesi haline getirir. İklim türü olarak Kıbrıs’ta Akdeniz ikliminin yaşanıyor olması yaz aylarını sıcak ve kurak, kış ayları ise ılık ve yağışlı geçer. Kıbrıs’ta yıllık olarak kar yağışı çok fazla görülmez.



Kıbrıs’ta Giyim Sektörü Fiyatları Uygun mudur?

Kıbrıs’ta halktan alınan vergilerin ucuz olmasından dolayı dünyaca tanınmış giyim markalarının ülkemize göre daha ucuz olduğu görülür.

Özellikle Girne şehrinin yat limanı çevresinde açılmış olan ve halka hizmet veren giyim mağazaları ya da Lefkoşa şehrinde ki Dereboyu Caddesi’nde açılmış mağazalardan giyim sektöründe insanlar kendileri için alışveriş yapabilir veya sevdiği insanlara hediyeler alabilirler. Ülkemize göre çok daha ucuz olmasından kaynaklı Kıbrıs’ta giyim sektörü daha fazla tercih edilebilir.


Kıbrıs’ta Ev Almak ve Yaşamak

Kıbrıs’ta ev almak insanlar için çok avantajlıdır. Ev fiyatlarının ülkemize göre düşük olmasının yanı sıra turistik bir ülke olmasından da kaynaklı olarak ev kiraları oldukça güzel gelirler elde edilmesini sağlayabilir. Ayrıca sürekli olarak geliştirilen alt yapı çalışmaları ve iklim koşulları ile birlikte dünyanın en güzel turistik bölgesi arasında gösteriliyor olması da bu avantajlara ek olarak gösterilebilir. Kıbrıs’ta ev almanın avantajları sıralanacak olursa ana başlıklar altında şu şekilde sıralanabilir.

  • Tatil bölgesi, doğa güzelliği, eğlence mekânlarının fazlalığı ve gezilecek tarihi yerlerinin çok olması Kıbrıs’ın turist sayısını her geçen zaman içerisinde daha da çoğaltmasına yarar sağlar.

  • Ülke de alt yapı yatırımları sayesinde her gün değer kazanmakta olan Kıbrıs, üniversiteler sayesinde öğrenciler için ideal yaşam alanı oluyor.

  • Ülkemize yakınlığı sayesinde, hayat standartlarının yüksek olması ve avantajlı fiyatları sayesinde yatırım için ve yaşamak için uygun bölge haline gelmesini sağlıyor.

  • Ülke insanının sıcakkanlı olmasından dolayı yerleşen veya gezmeye giden insanlar ülkeye hemen uyum sağlayabiliyor.

  • Ülke nüfusunun az olmasından dolayı ülkede trafik sorunu bulunmuyor olması.

  • Kullanılan ana dilin Türkçe olmasının yanı sıra halkın büyük çoğunluğunun İngilizce dilini çok iyi konuşabiliyor olması yabancı insanların anlaşma konusunda sorun yaşamamasını sağlıyor olması.

Bu etkenler en başta gelmek üzere yaşam alanında daha birçok kolaylık ve güzelliği bulunan Kıbrıs ev almak ve yatırım yapmak için en ideal yaşam alanlarından birisi olarak görülebilir.



Kıbrıs’ta Ev Alma Koşulları

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ev almak ülkemizdeki imkânlara göre daha kolaydır. Belli başlı işlemlerin tamamlanmasının ardından insanlar yaşamak için veya yatırım amaçlı evlerini alabilirler. Kıbrıs’ta ev almak için gereken şartlar şu şekildedir.

  • Kıbrıs vatandaşı olmayan her insan yabancı statüde yer alır. Yabancı olan insanlar ülkede gayrimenkul alma hakkına sahiptirler.

  • Ev almak isteyen kişilerin ailesindeki her birey sadece bir adet taşınmaz sahibi olabilir.

  • Kişiler birden fazla gayrimenkul almak istiyorlar ise uluslararası bir şirket sahibi olması ve gayrimenkulleri bu şirket adına almaları gerekir.

Ülke vatandaşı olmayan kişiler için ev alma koşulları bu üç ana maddeden oluşur. Alınacak ev veya gayrimenkule dair fiyat olarak herhangi bir alt limit veya üst limit belirlenmemiştir.

307 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page