top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs'ta Okumanın Avantajları


Kıbrıs'ta Okumanın Avantajları
Kıbrıs'ta Okumanın Avantajları

Kıbrıs eğitim açısından oldukça büyük avantajlar sunan ülkelerden birisidir. Gerek Avrupa Birliği üyesi olmasından dolayı gerekse ülkemiz ile kültür ve eğitim benzerliklerinden dolayı hem Türkiye'de hem de bir çok farklı ülkede çalışma imkanı sunar. Kıbrıs'ta okumanın hem sosyal anlamda hem de ekonomik anlamda oldukça fazla artısı vardır. Peki, tüm detayları ile Kıbrıs’ta okumanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?


Kıbrıs'ta Okumak

Kıbrıs'taki eğitime oldukça fazla önem verilir. Ülkemizden ve diğer birçok ülkeden yüksek standartlarda eğitim almak mümkündür. Özellikle Kıbrıs üniversitelerinin mühendislik bölümlerinde verilen eğitim seviyesi oldukça yüksektir. Bundan dolayı Kıbrıs'a gelen öğrenciler genelde mühendislik fakültelerinde eğitim almayı tercih ederler. Yapılan son araştırmalara göre dünyanın yaklaşık 110 ülkesinden 20000 öğrenci Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin farklı bölümlerinde eğitim almaktadır.


Kıbrıs'ta Okumak Avantajlı Mı?
Kıbrıs'ta Okumak Avantajlı Mı?

Kıbrıs'ta Okumak Avantajlı Mı?

Kıbrıs'ta okumanın iş hayatında başarılı olmak açısından birçok avantajı vardır. Bununla birlikte Kıbrıs'ta eğitim alan bir öğrenci akademik açıdan kendini geliştirebildiği gibi sosyal açıdan da kendini geliştirme imkanını yakalar. Ülkeye eğitim amaçlı farklı ülkelerden gelen öğrenci sayısı oldukça fazla olduğundan dolayı sosyalleşmek, farklı kültürlerden insanlar tanımak ve hatta farklı diller öğrenmek için bir fırsat oluşturuyor.

Kıbrıs'ta okumanın diğer avantajları ise şunlar;

  • Eğitim ekonomik olarak daha uygundur.

  • Öğrenciler için konaklama seçenekleri fazladır.

  • Verilen diplomaların birçok ülkede geçerliliği vardır.

  • Yerli ya da yabancı öğrenciler fark etmeksizin sunulan birçok anlamda sunulan öğrenci indirimleridir.

Tüm bunlarla birlikte Kıbrıs oldukça güvenli ola ülkeler arasındadır. Kıbrıs halkının özellikle hiç kavga ve kaosa eğilimli olmadığı ilk dikkat çeken detaylardan birisidir. Sokaklarda kavga gibi olaylar ya da hırsızlık gibi olayların meydana gelme ihtimali oldukça azdır.


Kıbrıs'ta Alınan Diplomalar Türkiye'de Geçerli Mi?

Kıbrıs'ta alınan diplomalar birçok ülkede geçerlidir. Kıbrıs'ta okuyan ve mezun olan kişiler aynı zamanda Kıbrıs vatandaşı olan kişiler 16.01.2009 tarihinde imzalanmış olan Milletler Arası Anlaşma kanunu kapsamında ülkemizde de geçerli olarak kabul edilmiştir. Kıbrıs'ta alınan tüm diplomalar Türkiye Cumhuriyeti'nde geçerlidir ve diploma aldıktan sonra diploma denklik başvurusu yapmaya gerek kalmaksızın iş başvuruları yapılabilir veya gerektiği yerlerde kullanılabilir.


Kıbrıs'ta Alınan Diplomalar Türkiye'de Geçerli Mi?
Kıbrıs'ta Alınan Diplomalar Türkiye'de Geçerli Mi?

Kıbrıs'ta Okumanın Dezavantajları Var Mıdır?

Kıbrıs'ta okumanın avantajları dezavantajlarından fazla olsa da bazı kötü yönleri de vardır. Özellikle son yıllarda meydana gelen salgın hastalıklardan dolayı ulaşım seçenekleri sınırlandırılmıştır. Bu durumdan dolayı ulaşım seçenekleri azalmış ve ücretleri de artmıştır. Başka ülkelerden Kıbrıs'a gitmek için ödemeniz gereken uçak bileti fiyatları oldukça yüksektir.

Aynı zamanda Kıbrıs içerisinde de toplu ulaşım seçenekleri oldukça kısıtlıdır.

Bir yerden başka bir yere gitmek için şahsi aracı olmayan kişiler ulaşım konusunda sıkıntı çekebilir. Ulaşım haricinde yaz sezonlarında konaklama seçenekleri açısından sıkıntı yaşanabilir. Bundan dolayı konaklama seçenekleriniz arasında otelleri veya pansiyonları tercih etmemekte fayda vardır. Bu gibi yerler kış aylarında az talep gördüğünden dolayı uygun fiyatlara kiralanır ancak yaz aylarında talep artar ve anlaştığınız fiyatta da artma söz konusu olabilir.

Otel veya pansiyon gibi konaklama yerleri yerine daha çok öğrenciler için hizmet veren yurtları veya öğrenci evlerini tercih etmekte fayda vardır. Kıbrıs2ın güncel para birimi Euro olduğundan dolayı ev kiraları da Euro olarak verilir. Euro'nun, Türk Lirası ile kıyaslandığında yaklaşık 18 lira civarında olduğu bilindiğinden dolayı ev kiraları da pahalı gelebilir. Ancak Kıbrıs'ta öğrencilere kiralanan evlerin fiyatları normal kiralık ev fiyatlarına nazaran daha uygundur.

233 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page