top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs'ta Maaşlar Euro Mu?


Kıbrıs'ta Maaşlar Euro Mu?
Kıbrıs'ta Maaşlar Euro Mu?

Kıbrıs tatil cenneti olarak bilinen adalardan birisidir. Tatil yapmak ve yaşamak için de oldukça kaliteli imkanları da sunar. Ada da yaşamak isteyen kişiler Kıbrıs’ta maaşlar euro mu? Sorusunun cevabını ararlar. Kıbrıs, para birimi olarak Türk lirası kullanır. Ortalama maaşlar ve diğer meslek gruplarının maaşları Euro şeklinde hesaplanabilir. Ortalama maaş 1500 Euro civarındadır. Kıbrıs’ta her ülkede olduğu gibi mesleklere göre ortalama maaşlar değişiklik gösterir.


Kıbrıs’ta Konut Fiyatları

Kıbrıs’ta yeni konut projeleri vardır. Bu konut fiyatları avantajlı fırsatları sunar. Lüks konutları iyi fiyatlara satın alabilir veya kiralayabilirsiniz. Kıbrıs’ta denize sıfır villalar herkesin alabileceği fiyat aralığındadır. Metrekare başına fiyat aralığı ise 500 Euro’dan başlayıp 2000 Euro’ya kadar çıkmaktadır. Konut projelerinde kolay ödeme planları vardır böyle olmasıyla beraber herkes lüks konut sahibi alabilirler. Uygun fiyatlara Kıbrıs’ta oldukça lüks konut sahip olabilirsiniz.


Kıbrıs’ta Yatırım Nasıl Yapılır?

Kıbrıs gibi güzel bir ada da yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Kıbrıs’ta yapabileceğiniz en kazançlı yatırım emlak yatırımıdır. Çünkü Kıbrıs’ta satın alınan konutlar kısa süre içerisinde bedelini amorti edebilirler. Adanın turizm olanakları her zaman hareketlidir. Kuş aylarında veya yaz aylarında her zaman Kıbrıs’ı ziyaret eden kişiler bulunur.

Kıbrıs, Türkiye vatandaşlarına da fiyat ve evrak konusunda çeşitli avantajlar sağlar. Kıbrıs’ta bir konut aldığınız zaman istediğiniz şekilde tatil yapabilirsiniz. Tatil yapmadığınız zamanlarda da almış olduğunuz konutu turistlere kiralayarak ekstra kazanç sağlayabilirsiniz. Kıbrıs’ta ev almak yatırım aracı olarak oldukça avantaj sağlar. Çünkü o konutta otursanız da oturmasanız da kazancınızı kolay bir şekilde kazanabilirsiniz.


Kıbrıs'ta Maaşlar Euro Mu?
Kıbrıs'ta Maaşlar Euro Mu?

Kıbrıs’ta Neden Yaşanmalı?

Kıbrıs çok yönlü ada ülkesi olmasıyla yaşam için tercih edilmektedir. Her insana uygun bölgedir ve o bölgede her kişiye uygun satılık ev tipi bulunmaktadır. Kıbrıs neşeli, dinamik ve canlı atmosfere sahiptir. Eğlenceli geceleri vardır. Yaşamınızda sakin, mutlu ve huzurlu bir yaşam arıyorsanız ada yaşamı tam size göre olacaktır. Kıbrıs birbirinden güzel sahilleriyle göz kamaştıran ve huzur bulmanıza olanak sağlayan bir ada ülkesidir.

Muhteşem sahilleri ile sınırlı değildir. Yeşil alanları ve temiz havasıyla beraber gözde ada ülkelerinden birisidir. Şehir hayatında yaşamaktan sıkılanlar için temiz hava ve doğal alanlar yaşam kalitesini arttırmaktadır. Dağları, temiz denizi ve yumuşak iklimi ile ömürleri uzatan Kıbrıs, birçok hastalığa neden olan hava kirliliğinin olmadığı ülkelerden birisidir.


Her Zaman Tatil Yapmak İçin Kıbrıs

Kıbrıs yarı kurak olarak isimlendirilen iklim kuşağında yer alır. Akdeniz Bölgesi’nde yer almasıyla yaz mevsimleri sıcak ve kuru geçer. Kıbrıs, kış aylarında daha daha ılık ve az yağışlı olarak geçmektedir. Muhteşem doğasıyla temiz bir havaya sahip olan Kıbrıs, çok soğuk olmayan iklimiyle yıl boyunca pek çok kişinin gözdesi havaya sahiptir.

Bu nedenle yılın her döneminde Kıbrıs’ta tatil yapma imkanınız vardır. Temiz plajları, göz alıcı denizi, sahilleri ve eğlence alanları ile Kıbrıs her dönemde tatil amaçlı olarak gelen turistleri ağırlamaktadır. Tatil için huzurlu ve dinamik yapıya sahip Kıbrıs’ta satılık ev almak isteyen kişiler ev ilanlarını inceleyebilirler.


Kıbrıs'ta Maaşlar Euro Mu?
Kıbrıs'ta Maaşlar Euro Mu?

Kıbrıs’ta Yaşamak İçin Gerekenler Nelerdir?

Kıbrıs’ta yaşamaya karar verdikten sonra ilk olarak Kıbrıs hakkında bilgi edinmelisiniz. Kıbrıs’ın şehirleri hakkında bilgi edinerek şehir seçimi yapabilirsiniz. Her şehrin kendine özel güzellikleri vardır. Kıbrıs’ın günlük yaşamı hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Trafik bu konularda önemlidir çünkü trafik ters yönden akar. Direksiyona alışmanız biraz zaman alabilir. Kıbrıs gibi bir ada sosyalleşme bakımından oldukça aktiftir. Ilıman ve sıcak havasıyla sosyal aktivitelere imkan tanır.

Öğrencilerin bulunduğu bölgelerde ise gündüz ve gece sosyal hayatı oldukça hareketlidir. Kıbrıs’a yerleşmek için oturma izni alınması gerekir. Kıbrıs vatandaşları hariç herkes yabancı statüsündedir. Bazı istisnalar haricinde kalıcı oturma izni hemen verilmez. Türk vatandaşları oturma izni alabilir. Bunun için yapmaları gereken taşınmaz mal sahibi olmalarıdır. Kıbrıs’ta ev alan vatandaşlar 3 yıl gibi bir sürede birer yıllık oturma izni alabilirler.






İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page