top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs’ta Eşsiz Bir Yaşam


Kıbrıs’ta Eşsiz Bir Yaşam
Kıbrıs’ta Eşsiz Bir Yaşam

Kuzey Kıbrıs'ta hava durumu da oldukça şaşırtıcıdır. Deniz sıcaklığı haziran ayında 220-270 derecedir ve aralık ayına kadar sürer. Kuzey Kıbrıs, Sicilya ve Sardunya'dan sonra, Akdeniz'in en doğusundaki (yılda yaklaşık 340 güneşli gün) ve üçüncü en büyük adadır. Kuzey Kıbrıs en güzel plajlardan bazılarına sahiptir.

Kilometrelerce uzunluğundaki güzel kumsallar ve masmavi denizler bir harikadır. Kıyıya yakın su, Akdeniz'deki en saf su olarak adlandırılmıştır. Kuzey Kıbrıs'ta ortalama sıcaklık 300-350 derece, en yüksek 400 derecedir. Deniz sıcaklığı 28 dereceye kadar yükselebilir. Ancak bu kıyıda sürekli ılımlı bir rüzgâr esiyor, bu gerçekten güzel çünkü sıcaklık hissini azaltıyor.

Kuzey Kıbrıs, Türkiye tarafından yönetilse ve bazı ülkeler giriş için vize gerektirse de Kuzey Kıbrıs için durum böyle değildir. Ülkeye giriş için en az altı ay geçerli bir pasaport gereklidir. Kuzey Kıbrıs, charter uçuşlarında ve yolcu sayılarında devam eden büyümenin kanıtladığı gibi, son zamanlarda turizme önemli ölçüde daha açık hale geldi.

Kuzey Kıbrıs'ta Hangi Tarihi Yerler Var?

Kuzey Kıbrıs'taki en eski arkeolojik alanlar Neolitik döneme aittir ve antik çağda ada;

  • Fenikeliler,

  • Asurlular,

  • Mısırlılar

  • Persler

Tarafından yönetilmiştir. Kuzey Kıbrıs bir zamanlar Avrupa, Asya ve Afrika'nın kavşağındaydı ve kendisine hükmeden çeşitli uygarlıkların (Roma, Bizans ve Venedik) izlerini taşımaya devam ediyor.

Osmanlı İmparatorluğu, 1878 Berlin Kongresi'nde Rusya ile Türkiye arasındaki ihtilafta yardımları karşılığında Kıbrıs'ı Büyük Britanya'ya verdi. 1914 yılına kadar ada İngilizler tarafından yönetiliyordu. İlginç bir şekilde, antik çağda bakır neredeyse yalnızca Kıbrıs'tan geldi. Her adımda o döneme ait yaşamın izlerine rastlamak mümkün. En güzel yapılardan biri de Lala Mustafa Paşa Camii’dir.


Kıbrıs’ta Eşsiz Bir Yaşam
Kıbrıs’ta Eşsiz Bir Yaşam

Kıbrıs Düşük Nüfus Yoğunluğu

Kıbrıs, çarpıcı güzelliğine rağmen seyrek nüfuslu bir adadır. Bu adanın toplam nüfusu bir milyondan azdır. Bu, Kıbrıs'ta seyahat ettiğinizde daha az insan ve daha fazla yer bulacağınız anlamına gelir. Yüksek insan yoğunluğu yaşam kalitesinin önündeki en önemli engellerden biridir. Doğal güzelliğin tadı, yoğunluğu nedeniyle çoğu zaman tam olarak alınmaz. Ancak Kıbrıs'ın bu noktada büyük bir avantajı var.

Kıbrıs Temiz Hava

Hava kalitesinin insanların sağlığı ve esenliği üzerinde büyük etkisi vardır. Bu farkındalıktan sonra, dünyanın dört bir yanındaki insanlar temiz hava alanlarına daha fazla ilgi duymaya başladı. Kıbrıs, dünyanın en yüksek hava temizliğine sahip yerlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Adanın düşük nüfus yoğunluğu, çok büyük sanayi kuruluşlarının ve fabrikaların olmaması buradaki hava kalitesini artıran etkenler. Temiz havanın Kıbrıs'ta yaşayan insanların sağlığına olumlu etkisi vardır.

Kıbrıs’ta eşsiz bir yaşam Kıbrıs, astım ve benzeri solunum yolu hastalıklarından mustarip olanlar için mükemmel bir seçenektir. Ayrıca Kıbrıs'ta zaman zaman toz fırtınaları meydana gelebilir. Genellikle ilkbaharda ortaya çıkar e etkisi kısa sürede tamamen kaybolur.

Kıbrıs'ta Düşük Maliyet

Kıbrıs'ın maliyeti AB ülkeleri ve ABD gibi gelişmiş ülkelere göre çok daha düşüktür. İngiltere veya benzeri bir ülkeden Kıbrıs'a taşınmaya karar verirseniz, masrafların ne kadar uygun olduğunu göreceksiniz.

Harcamaların uygunluğu belirli alanlarla sınırlı değildir. Gayrimenkulden giyime, gıdadan hizmet sektörüne kadar hemen hemen tüm sektörlerde maliyetler AB ülkelerine göre çok daha ucuz. Bu nedenle Kıbrıs'ta kaliteli bir yaşam sürmek maddi sıkıntıya yol açmayacaktır. Hatta tasarruf edebilirsiniz.

Rahat Yaşam Hızı

AB ülkelerinde yaşam hızı çok hızlıdır. Aslında daha açık bir şekilde ifade edersek çılgınlık desek yanlış olmaz. İnsanlar sürekli bir yere varmaya çalışıyor ve bu genellikle stres yaratıyor. Ancak Kıbrıs'ta hayat çok hızlı değil. Genel olarak hayatın temposunun rahat olduğu söylenebilir.

Kıbrıs'ta en önemli şeylerden biri aile ile vakit geçirmektir. Dükkanlar bunu mümkün kılmak için erken kapanır. Rahat yaşam hızı, acil duygunun tamamen ortadan kalkmasını sağlar. Bütün bunlar sizin için çok önemlidir, böylece hayattan dolu dolu zevk alabilirsiniz.

Kıbrıs Kaliteli Yüksek Öğrenim

Kıbrıs, eğitim sistemine odaklanmış bir ülkedir. Eğitim kalitesi çok yüksek. Burada bazı uluslararası okullar vardır. Bu tür okullarda eğitim için belli bir ücret ödendiğini unutmamalısınız. Buraya yerleştikten sonra çocuklarımıza kaliteli bir eğitim verebilirsiniz. Ayrıca çocuğunuzun uluslararası kültürün hâkim olduğu bir yerde büyüme imkânı vardır. Bu ikisini bir arada değerlendirirken Kıbrıs'ın çocuklarınızın geleceği için önemli bir seçim olabilir.


Kıbrıs’ta Eşsiz Bir Yaşam
Kıbrıs’ta Eşsiz Bir Yaşam

Kıbrıs Gayrimenkul Uygun Fiyat

Kıbrıs, gayrimenkulün çok uygun fiyatlı olduğu bir ülkedir. Buradaki emlak, İngiltere ve ABD gibi ülkelere göre çok daha ucuz. Bu sadece satın alınan daireler için değil, aynı zamanda kiralık daireler için de geçerlidir. Akdeniz'in ortasında yer alan Kıbrıs, yaşanacak en özel yerlerden biri olarak kabul ediliyor.

Halihazırda burada yaşayan insanlara baktığımızda, çoğunluğunun dünyanın farklı yerlerinden geldiğini görebiliriz. İnsanlar çeşitli nedenlerle Kıbrıs'ta yaşamayı tercih etmektedirler.

Sıkışıklık yok, Stres Yok, Gürültü Yok

Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan insanların en büyük hayali, daha sessiz, daha az stresli bir yerde yaşamaktır. Gün içinde şehir gürültüsüne ve kalabalığa maruz kalmak, kaygı düzeylerini artırır ve sağlığı tehdit eder.

Kuzey Kıbrıs 350.000 nüfusa sahiptir ve her yıl bir milyondan fazla turist tarafından ziyaret edilmektedir. Sakin yaşamı ve temiz ortamıyla dikkat çeken KKTC, trafik stresinden uzak. Kıbrıs'a yerleşmeye karar verenleri kaostan uzak sağlıklı bir yaşam bekliyor.

Kıbrıs'ta Karlı Yatırım Fırsatı

KKTC'de gayrimenkulün amortisman süresi, yani mülkün değerini müşteriye geri aktarma süresi çok kısadır. Gayrimenkulün amortisman süresi birçok Avrupa ülkesinde 30 ila 35 yıl, Kuzey Kıbrıs'ta ise 10 ila 12 yıldır. Üstelik Kıbrıs'ta ev almak, gelecekte büyük getiriler vaat eden bir yatırım fırsatıdır.

Bunun nedeni, Kuzey Kıbrıs'taki evlerin komşu ülkelere göre çok ucuz olmasıdır. Bu evlerin önümüzdeki birkaç yıl içinde değer kazanması bekleniyor. Kıbrıs'ta ev alabilir misiniz Kuzey Kıbrıs, her gününüzü tatil gibi geçirme imkanına sahip olduğunuz için gayrimenkul yatırımı alanında da büyük avantajlar sunuyor.

Öğrenci sayısı ve turist sayısı her geçen gün artan Kıbrıs, kültürel ve tarihi mirasına ve eşsiz doğal güzelliğine borçludur. En aktif emlak piyasalarından birine sahip olan Kıbrıs, Avrupa standartlarında eğitim veren üniversiteler için de talep görüyor.

Kıbrıs'ta Bütçe Dostu Ev Fiyatları

Kıbrıs'ta ev almak için diğer Akdeniz ve Avrupa ülkelerine göre daha az bütçe gerekiyor. Başka bir ülkedeki bir evin fiyatı, Kıbrıs'taki iki evin fiyatıyla karşılaştırılabilir. Bir projenin ilk aşamalarında fiyatlar daha düşük olabilir. Denize yakın en güzel ve uygun fiyatlı konut seçeneklerini sunan Kıbrıs, bu özelliği ile yatırımcıları kendine çekiyor.


Kıbrıs Garantili Yüksek Getiri

Daha geniş bir perspektiften bakıldığında, Kıbrıs'tan yatırım amaçlı ev satın almanın gelecekte sunacağı çok şey var. Bunun nedeni, önümüzdeki birkaç yıl içinde turist kapasitesinin artmasının öngörülmesidir. Ayrıca yeni üniversite projelerinin hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Bu, Kıbrıs'ta kiralık konut ihtiyacı olan nüfusta bir artışa işaret ediyor.

Kıbrıs Gayrimenkul Amortisman Süresi

Birçok ülkede bu süre ortalama 17 ile 25 yıl arasında değişmektedir. Aslında büyük bir şehirde satın alınan bir sahil evinin amortisman süresi 50 yılı bulabilmektedir. Öte yandan Kıbrıs'ta kira geliri tek başına mülk için ödediğiniz parayı 8 ila 12 yılda geri getirebilir. Ayrıca emlak değerlerinde sürekli artış bu süreyi daha da kısaltabilir.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page