top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs'ta Arabasız Gezilir Mi?


Kıbrıs'ta Arabasız Gezilir Mi?
Kıbrıs'ta Arabasız Gezilir Mi?

Kıbrıs bölgesinde tatil yapmayı düşünen ya da yatırım işlemleri için bölgeye gidecek olan kişilerin sordukları sorulardan biri Kıbrıs’ta arabasız gezilir mi? şeklindedir. Akdeniz bölgesinin ortasında tatil geçirmek isteyen kişilerin ilk durağı olan Kıbrıs adası, daha çok sonbahar aylarında kalabalıklaşır.

Yaz aylarında nemden ötürü boğucu bir sıcaklığa sahip olması ile kış ve ilkbahar aylarında yağmurların başlaması, sonbahar mevsiminin ön plana çıkmasına olanak tanımıştır. Bu aylarda Kıbrıs adasının nüfusu neredeyse ikiye katlanır. Buna bağlı olarak daha yoğun bir nüfusa sahip olunur.


Kıbrıs'ta Arabasız Şehir İçi Ulaşımı

Otobüsler halk tarafından genellikle Kombos ta da Dolmuş olarak bilinen minibüsler şeklinde ulaşımı sağlarlar. Ana güzergahların içerisinde Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa kısımlarının merkezleri ve daha büyük olan yerel köyler yer alır. Otobüslerin normal zamanlarda sabit bir programı yoktur ve durma göre çoğaltılıp eksiltilirler. Anayol üzerinde yer alan herhangi bir nokta üzerinden otobüse binme olanağı sunulur. Tahmini olarak 10 ya da 20 dakika içerisinde ana duraklarından hareket ederler.


Kıbrıs'ta Taksi ile Şehir İçi Ulaşımı

Kuzey Kıbrıs içerisinde taksi, dolmuşlara göre daha fazla tercih edilir. Uzun mesafelerin gidilmesi için otobüsler ilk seçenek olurarak tercih edilirken, kısa yolculuklar adına kişiler taksi kullanırlar.

Kıbrıs'ta Dolmuş Taksi olarak adlandırılan farklı bir ulaşım seçeneği aktif bir şekilde kullanılır. Bu araçlar taksi gibi kişiye rahatlıkla kullanılım sağlarken, hem de dolmuş faaliyetleri farklı yolcuları aynı anda taşır. Taksi ücretlerine kıyasla daha uygun fiyatlandırma söz konusudur.


Kıbrıs'ta Arabasız Gezilir Mi?
Kıbrıs'ta Arabasız Gezilir Mi?

Kıbrıs Lefkoşa'ya Arabasız Ulaşım

Türkiye'deki çoğu havaalanından Kıbrıs'ın Ercan Havalimanı'na uçuş seferleri düzenlenir. Ankara'nın Esenboğa Havalimanı ile Lefkoşa'daki Ercan Havalimanı arası yolculuk süresi yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika şeklindedir. Fiyatlar biletin alındığı tarihe göre değişkenlik göstermektedir fakat minimum ücret 212 TL olarak bilinir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden ulaşım sağlamak isteyen kişiler için ise yolculuk süresi yaklaşık 1 saat 30 dakika sürer. Uçuş fiyatları ise 162 TL'den başlar. İstanbul Avrupa Yakası'nda yer alan yeni İstanbul Havalimanı'ndan gidecek kişiler için uçuş fiyatları 159 TL'den başlar. Uçuş süresi ise yaklaşık 1 saat 35 dakikadır.


Kıbrıs Girne'ye Arabasız Ulaşım

Araçlı ya da araçsız kalkan feribotlar ile Kıbrıs’a gitmek isteyenler için iki farklı alternatif söz konusudur. Uçak sevmeyenler kişiler için daha ideal bir seçenek deniz yolunu kullanmaktır. Akdeniz kıyılarından kalkan feribotlar direk Girne Limanı’na kadar ulaşırlar. Türkiye içerisinde belirlenmiş olan bölgelerden feribot seferleri düzenlenir. Hava durumuna bağlı bir şekilde seferlerde gecikme yaşanması durumu söz konusu olabilir. Bu nedenle gitmeden önce seferleri düzenlemekte olan firmalar ile iletişime geçilmesi önem taşır.


Kıbrıs'ta Arabasız Gezilir Mi?
Kıbrıs'ta Arabasız Gezilir Mi?

Kıbrıs'ta Arabasız Gezmek

Kıbrıs'a uçak ya da deniz yolu ile iki farklı şekilde gidiş yapabilmek ve şehir içinde de arabasız bir şekilde gezinebilmek mümkün olur. Şehirlerarası hareket edilecekse gardan kalkan otobüsler, şehir içi tercih edilecekse de taksi dolmuşlar kullanılabilir. Kıbrıs bölgesi içerisinde yer alan birçok farklı ulaşım etkeni ile kişi gitmek istediği yere kısa süre içerisinde varır.

Türkiye üzerinden Kıbrıs’a hem havayolu hem de deniz yolu ile ulaşım sağlayabilmek mümkün olur. Kıbrıs bir turizm ülkesi olduğu için şehir içi ulaşımda genellikle taksiler tercih edilir. Arabayla ülkeye gelen kişi sayısı çok azdır. Trafiğin yoğun olmadığı bir ada ülkesi olarak da bilinir.

Genelde ya taksiler ya da taksi dolmuşlar ile şehir içinde ulaşım sağlanır. Kıbrıs’a yatırım yapmak amacıyla gelen kişilerin de ev alımı gibi işlemlerinde bu ulaşım araçlarını tercih ettikleri bilinir. Kolay bir şekilde ev alınabilen ülkelerden birisi olan Kıbrıs, yatırımlık evlerin bulunduğu geniş alanlara sahiptir. Lüks bir yaşam sürmek isteyen bölgeye ev almak için gelir.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page