top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Nerelere Gidilir?


Kıbrıs Nerelere Gidilir?
Kıbrıs Nerelere Gidilir?

Sizler de Kıbrıs nerelere gidilir? Sorusuna cevap arıyorsanız çok doğru bir yerdesiniz. Kıbrıs'ı size anlatıp kesinlikle görmeniz gereken yerler hakkında çok güzel bilgiler ile bir arada olacağız. Yavru vatan olan Kıbrıs'ın güzelliği anlatmakla bitmez doyulmaz kadar fazladır. Birbirinden güzel tarihi ve doğal yerlerine şahit olabileceğiniz Kıbrıs'a gezmekle doyamazsınız.

Kıbrıs'a gezmek için giden birçok insan oranın güzelliğine bayılarak hayatlarını orda devam ettirmeyi düşünürler. Kıbrıs'ta gezmek tabii ki çok güzel ama diğer yandan Kıbrıs'ta yaşamak oldukça avantajlı ve oldukça güzel bir durumdur. Bu konu da emin olamıyorsanız Kıbrıs'ta yaşayan bir kaç kişiyle iletişime geçip emin fikirler ile yolunuza devam edebilirsiniz.

Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler

Yavru vatanımız olan Kıbrıs'a gezmeye gitmeden önce burada yazılanları kesinlikle okumalısınız. Bunları okuduktan sonra daha verimli bir gezi elde edeceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Kıbrıs'ta gezilecek yerleri örnek verecek olursak kesinlikle gitmeniz gereken yerleri en başlarda belirtmeliyiz.

Bu gezilecek yerler sırasıyla;

  • Girne Kalesi

  • Maraş Mahallesi

  • Salamis Antik Kenti

  • Barbarlık Müzesi

  • Bellapais Manastırı

  • Lefkoşa

  • Karpaz Yarımadası

  • Selimiye Camii

  • İkon Müzesi

  • Othello Kalesi

  • Şehitllikler

  • Tarihi Büyük Han

Kıbrıs'a gezmeye giderken yukarıda yazılı olan tarihi ve antik yerleri tur listenizden eksik etmemelisiniz. Daha iyi bir gezi için bunları kesinlikle not almalısınız.


Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler
Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler

Kıbrıs'ın Neyi Meşhur?

Kıbrıs'ı doya doya gezmeye gittiğiniz zaman yavru vatanımızın en meşhur yemeklerini yemeden dönmek oraya çok büyük haksızlık olur. Peki, Kıbrıs'ın hangi yemeği ve neleri meşhurdur? Gelin hep birlikte bunlara bakalım.

Kıbrıs'ın meşhur yemekleri Şeftali Kebabı, Kleftiko, Hellim Peyniri, Kıbrıs Tatlısı, Köfte ve Kolakası oldukça meşhurdur. Kıbrıs'ın bu harika yemeklerini yerken kesinlikle bir Kıbrıs kahvesi de içmelisiniz. Kıbrıs kahvesi de oldukça meşhur ve harika bir tattır.

Kıbrıs'a Hangi Mevsimde Gidilir?

Kıbrıs'a gezmeye gittiğimiz zaman dibine kadar oraları gezip tadını en üst seviyeye çıkararak almalıyız. Kıbrıs'ı doya doya gezmeli ve adım atılmamış yer bırakmamalıyız. Harika gezilecek yerlere sahip olan Kıbrıs mükemmelliğini her mevsim konuşturmaya devam eder.

Ama çok zorluk yaşamamak ve daha rahat gezebilmek için Kıbrıs'ı yaz aylarında ziyaret ederek eşsiz tadına varabiliriz. Her mevsim ayrı güzelliğe sahip olan bu yerde yaz aylarında daha çok turist ziyaretleri gerçekleşir. Büyüğünden küçüğüne rahatlıkla herkesin güzellikle gezebileceği Kıbrıs'ı anlatmakla bitiremeyiz. İmkanı olan her birey kesinlikle bir kere de olsa Kıbrıs'a adım atmalıdır.


Kıbrıs'tan Hediyelik Ne Alınır?
Kıbrıs'tan Hediyelik Ne Alınır?

Kıbrıs'tan Hediyelik Ne Alınır?

Kıbrıs'a gittiğimiz zaman güzel tatilimizi sonlandırırken tabii ki de sevenlerimizi de unutmamalıyız. Normal olarak da sevdiklerimiz de tatil dönüşünde bizlerden Kıbrıs'a özel ufak hediyeler beklerler. Dönerken sevenlerimize alacağımız Kıbrıs buzdolabı magnetleri, Kıbrıs Kahvesi, Kıbrıs'a özgü işlemeler, Dokuma kilimler onları çok mutlu edebilir. Bunların yanında da Kıbrıs yöresine ait çikolatalar ile de her daim tatlı yiyip tatlı konuşabiliriz.

Kıbrıs'ta Türkiye'ye Göre Neler Ucuz?

Kıbrıs ülkesinde vergi paraları gibi ücretlendirmeler Türkiye'ye daha az olduğundan dolayı çoğu şey Türkiye'ye göre daha ucuzdur. Birçok giyim dalı ve yiyecek- içecek alanında Kıbrıs Türkiye'ye daha ucuzdur. Dolayısıyla ev almak Kıbrıs'ta daha kolay bir durumdur.

Bu yüzden Kıbrıs'ta yaşamanın avantajları arasında en baş sırada yer alan durumlardan bir tanesi de fiyatlandırmalardır. Bizim ülkemize göre çoğu şeyin daha ucuz olması orda hayatı bir tık daha kolaylaştırdığı söylenebilir. Kıbrıs'ın daha ucuz olmasının yanı sıra orda bir müddet yaşadıktan sonra kolayca uyum sağlayabilmek oldukça kolaydır. Sonuç olarak Kıbrıs bizlerin Yavru Vatanıdır.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page