top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Nerededir ve Nasıl Gidilir?


Kıbrıs Nerededir ve Nasıl Gidilir?
Kıbrıs Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Kıbrıs'a seyahat yapmayı düşünenler Kıbrıs nerededir ve nasıl gidilir? sorusuna yanıt aramak için adanın coğrafi konumunu ve hangi ulaşım yolu ile gidilebileceğini araştırıyor. Kıbrıs, Akdeniz'de bulunur.

Bu bölgenin doğu batı yönündeki 225 km uzunluğu, 96,5 km genişliği ile Sicilya ve Sardinya'dan sonraki en büyük adasıdır. Kuzey bölgesinde Türkiye, güney bölgesinde Mısır, batı kısmında Suriye ve Lübnan bulunur. Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları için önemli bir geçiş noktasıdır.

Bölgenin iklim yapısına baktığımızda yaz aylarının kurak ve oldukça sıcak geçtiğini, kış aylarının ise yağışlı ve ılıman seyrettiğini görürüz. Dolayısıyla tarımsal faaliyetler konusunda elverişlidir.

Bu da bir ada olarak oldukça fazla sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine olanak sağlar. Tropikal muzdan avokadoya, hatta Kıbrıs'a göre daha soğuk olan bölgelerde yetişen elma ve kiraz ağaçlarını burada görmeniz mümkündür.

Ayrıca kışları yağan yağmurlar ya da kuru toprak tarımı yapılarak elde edilen çeşitli tahıl ürünleri, hayvansal yem olarak kullanılan saman, tütün, zeytin ağaçları, keçiboynuzu, badem ağaçları ve de şarap üretimi için üzüm yetiştirilir.

Bu adanın oluşumu üç milyon yıl önceye kadar uzandığı gibi, adadaki yerleşimler de M.Ö 8000'lere dayanır. Bu adaya ulaşım ise deniz ve havayolu olmak üzere iki şekilde sağlanabilir. Tabi ki havayolu kullanıldığında adaya daha çabuk ulaşım sağlanır.

Kıbrıs'a Hava Yolu İle Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Lefkoşa'da Ercan Havalimanı bulunur. Dolayısıyla buraya yapılan uçuşlar Lefkoşa'dan gerçekleşir. Havalimanı Lefkoşa'ya 23 km uzaklıkta yer alır. İç ve dış hatlarda ulaşım sağlanan adaya Dünya'nın dört bir yanında uçuş yapılır. Bu havalimanına indiğinizde gitmek istediğiniz noktaya ulaşmanız çok basittir. Bunun için taksi, servis veya seçtiğiniz otelin VIP aracı var ise onunla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca emlak bakmaya gelen misafirlerimizin de kalacak yer ve havalimanı transferlerini ücretsiz olarak da karşıladığımızı unutmayınız.


Kıbrıs'a Denizyolu İle Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Kıbrıs'a Denizyolu İle Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kıbrıs'a Denizyolu İle Ulaşım Nasıldır?

Adaya denizden yapılan ulaşımlar için Girne Limanı kullanılır. Türkiye için de Mersin Taşucu Limanı ya da Alanya Limanı'ndan çıkan feribotlar Girne Limanı'na ulaşır. İki limanın adaya varış süreleri farklıdır. 2022 yılı için Alanya feribotlarının çalışmadığını sakın unutmayınız. Gelecekte bu değişebilir. Bu nedenle yazımızda yer verdik.

Mersin'den Girne'ye ulaşım dört saat sürerken, Alanya'dan Girne'ye üç saat on beş dakika kadar sürmektedir. Girne Limanı'na ulaşım sağlandıktan sonra buradaki servis araçları ya da taksiler vasıtasıyla şehir içine ulaşım sağlanır.

İstanbul - Kıbrıs Ulaşım Rotası

İstanbul'dan yapılan uçuşlar hem Avrupa Yakası'ndan hem de Anadolu Yakası üzerinden sağlanabilir. Anadolu Yakası'ndan kalkan uçaklar Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket eder.

Doğrudan uçuşlar da vardır aktarmalı uçuşta yapılabilir. Ama doğrudan yapılan uçuşlar bir saat gibi kısa bir sürede Ercan Havalimanı'na ulaşır. Avrupa Yakası'ndan seyreden uçuşlar ise İstanbul Havalimanı üzerinden gerçekleşir.

Buradaki sefer sayısı Anadolu Yakası'na göre daha azdır. Yine buradan da doğrudan ve aktarmalı seferler gerçekleşir. Süre oralar ortalama bir saatte varılır. Ucuzluk ve havalimanı içinde kolay ulaşım bakımından Sabiha Gökçen Havalimanını tercih etmenizi öneririz. Uçak firması bakımından da Pegasus firmasını önermekteyiz. Ucuz Kıbrıs uçaklarına nasıl ulaşabilirsiniz? sorusuna karşı bu makalemizi de okuyabilirsiniz.

Ankara - Kıbrıs Ulaşım Rotası
Ankara - Kıbrıs Ulaşım Rotası

Ankara - Kıbrıs Ulaşım Rotası

Ankara'dan yapılan uçuşlar Ankara Esenboğa Havalimanı ile gerçekleşir. Buradan yapılan doğrudan uçuşlar 45 dk gibi kısa bir sürede tamamlanır. Sezonuna göre bilet fiyatları değişiklik gösterir. Ayrıca ne kadar erken alınırsa o kadar indirimli bilet bulma olasığı vardır.

İzmir - Kıbrıs Ulaşım Rotası

Bu iki rota arasında gerçekleşen uçuşlarda tarifeli uçak biletleri tercih edilir. İzmir'den yapılan uçuşlar Adnan Menderes Havalimanı aracılığıyla gerçekleşir ve Ercan Havalimanı'na ulaşılmasıyla son bulur. Sefer saatleri sezonuna göre farklılık gösterir. Yaz aylarında doğrudan yapılan sefer sayısı fazlalaşır. Ama diğer zamanlarda daha çok İstanbul üzerinden aktarmalı uçuşlar ağırlık kazanır. İzmir - Kıbrıs arası yapılan uçuşlar 57 dk sürmektedir. ''Forbes Dergisi Yatırım İçin Kıbrıs'ı İşaret Etti'' makalemizi okumak isterseniz tıklayabilirsiniz. Kıbrıs Nerededir? ve Nasıl Gidilir? yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederim.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page