top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs İlim Üniversitesi Kimin?


Kıbrıs İlim Üniversitesi Nerededir?
Kıbrıs İlim Üniversitesi Nerededir?

Kıbrıs'ta yer alan üniversite kurumlarından birisi olarak, Kıbrıs İlim Üniversitesi kimin? şeklinde sorular merak edilenler içerisinde yer alır. Kıbrıs İlim Üniversitesi onursal başkanı ve mütevelli heyeti başkanı olan Mustafa Aydın üniversitenin sahibidir. Kıbrıs İlim Üniversitesi 2013 senesinde Avrupa eğitim standartları doğrultusunda kurulmuş yüksek kaliteli bilimsel eğitim ve araştırmalara yatırım yapmıştır. Toplumsal ve ekonomik kalkınma etkenlerine katkı koymak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulmuş özel bir üniversitedir.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Nerededir?

İlk olarak British University of Nicosia adını alan üniversitenin adı Güney Kıbrıs bölgesinde yer alan ‘University of Nicosia’ ile karıştırılmasında ötürü lokasyon adına yanlış algı yaratması doğrultusunda ilim kelimesinin bir üniversite için daha uygun olduğuna karar verilmesi ile Kıbrıs İlim Üniversitesi adını almıştır. Üniversite kampüsü turistik açıdan ideal bir bölge olan Girne'nin Ozanköy bölgesinde yer alır. Bununla beraber inşası devam etmekte olan Lefkoşa Dikmen bölgesinde de 200 dönüm arazi üzerine kurulmuş bir ana kampüsü bulunur.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Akademik Birimleri

Kıbrıs'ta özel olarak faaliyet gösteren akademik bir kuruluş olarak Kıbrıs İlim Üniversitesi'nin birçok akademik birimi vardır. Hemen her üniversite içerisinde buluna akademik birimler bu kurumda da yer alır. Kıbrıs bölgesinde yaşam koşullarının yüksek olmasından ötürü öğrencilerin burada üniversite okumayı tercih ettikleri bilinir. Aynı zamanda öğrenci ailelerinin de bölgeden ev alarak kendilerine yatırım yaptıkları bilinen bir gerçektir. Kıbrıs İlim Üniversitesi içerisinde yer alan akademik birimler doğrultusunda hem Türkiye'den hem de Avrupa'dan birçok öğrenci üniversiteye kayıt yaptırmaya gelir.


Kıbrıs İlim Üniversitesi Akademik Birimleri
Kıbrıs İlim Üniversitesi Akademik Birimleri

Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğrenci Aktiviteleri

Kıbrıs İlim Üniversitesi'nin çağdaş bir eğitim anlayışının yanı sıra sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklere de büyük destek verdiği bilinir. Üniversite içerinde isteyen her öğrenci, ilgi alanı doğrultusunda kulüplere üye olabilir ve yeni ilgi alanlarına yönelik kulüp oluşturmak için girişimde bulunabilir. Kıbrıs İlim Üniversitesi kulüpleri;

  • Dans Kulübü

  • Kariyer Kulübü

  • Model Birleşmiş Milletler Kulübü

  • Pazarlama Kulübü

  • Sinema Kulübü

  • Tiyatro Kulübü

  • Yüzme Kulübü gibi birçok alternatif seçenekten oluşur. Bu kulüpler sayesinde öğrencilerin daha hızlı kaynaşmaları sağlanır.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Uluslararası Sertifikaları

2015 senesinin Kasım ayında, Cyprus Science University Pearson Londra Ticaret ve Endüstri Merkezi (LCCI) doğrultusunda verilen kalifikasyonların resmi olarak sınav merkezi haline gelmesi ile Kıbrıs İlim Üniversitesi yeni bir öğrenci merkezi oluşturmuştur.

Kıbrıs İlim Üniversitesi'nin Kuzey Kıbrıs ve Türkiye Yükseköğretim Planlama, Değerlendirme, Akreditasyon ve Koordinasyon Konseyi (YÖDAK) ile Türkiye Yükseköğretim Kurumu (YÖK) yetkilileri tarafınca tam olarak akredite edildiği bilinir.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Programları UK NARIC tarafınca da kabul edilen programlardan oluşur. Dünyanın birçok ülkesinde geçerli sertifikalara sahip bir üniversitedir.


Kıbrıs'ta Yaşam ve Öğrenci Hayatı
Kıbrıs'ta Yaşam ve Öğrenci Hayatı

Kıbrıs'ta Yaşam ve Öğrenci Hayatı

Kuzey Kıbrıs bölgesinde yaşam kalitesi yüksek olduğundan dolayı öğrencilerin bu bölgede yer alan üniversiteleri tercih etmeleri olağan bir durumdur. Öğrencilerin aileleri de yine aynı sebepten çocuklarına ev almak ve yatırım yapmak için bölgeye gelirler.

Gece yaşamından günlük aktivitelere kadar birçok faaliyet Kuzey Kıbrıs'ta gerçekleştirilebilir. Öğrencilerin eğlenebilmesi için birçok aktivite bölgede söz konusu olup, Türk vatandaşları tarafından bu bölge içerisinde ev alma ya da arsa alma gibi işlemler sıklıkla yapılır.

Kıbrıs'ta yaşam koşullarının birçok ülkeye nazaran daha yüksek olmasından ötürü hem öğrenciler hem de aileler tarafından tercih edilir. Ev alma gibi işlemlerde emlak sektörünün de katkısı çok büyüktür. Türk vatandaşı olmayan kişiler bile Kıbrıs'ta ev alarak vatandaşlık sahibi olmak için gereken tüm adımları uygularlar. Öğrenci merkezi şehirleri ile dikkat çeken bir bölgedir.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs Diploması Hangi Ülkelerde Geçerli?

Kıbrıs’ta okumayı düşünenler en fazla, Kıbrıs diploması hangi ülkelerde geçerli? Konusunu araştırmaktadır. Bu sayede Kıbrıs'ta okumanın ...


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page