top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs İçin Öğrenci Pasaport Nasıl Alınır?


KIBRIS TÜM PROJELERİNDE REKABETÇİ FİYATLAR! %5 İNDİRİM İÇİN WHATSAPP'TAN YAZABİLİRSİNİZ

Kıbrıs için öğrenci pasaport nasıl alınır? Sorusu özellikle eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte daha da merak konusu oluyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ülkemizden turist olarak gidebilirsiniz.

Bunun için vize veya pasaporta ihtiyacınız yoktur. Sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgenizi kullanarak Kıbrıs'a geçebilirsiniz.

Kıbrıs ziyaretiniz 3 aydan uzun sürmediği müddetçe pasaporta ihtiyacınız olmayacaktır. Eğer Kıbrıs'a öğrenci olarak gidecekseniz pasaport almadan gidemezsiniz. Türkiye'den giden öğrencilerin Kıbrıs'a pasaport ile giriş yapması gerekiyor.

Kıbrıs Öğrenci Pasaportu Nedir?

25 yaş altındaki bütün öğrencilerin hiçbir şekilde harç ödemeden alabileceği bordo pasaportlar öğrenci pasaportu olarak kullanılıyor. Bu pasaportun klasik bordo pasaporttan tek farkı harç ödemeden alınıyor olmasıdır.

Bu pasaporta sahip olabilmeniz için 25 yaşın altında ve öğrenim hayatına devam ediyor olmanız gerekiyor. Kıbrıs'a eğitim görmeye gidecek öğrenciler bu pasaportu alarak ülkeye giriş yaparlar. Pasaportla birlikte kayıtlı bulundukları üniversiteye başvuran öğrencilerin oturma vizesi için gerekli işlemler hemen başlatılır.

Kıbrıs Öğrenci Pasaportu İçin Gereken Belgeler

Öğrenci pasaportu çıkarma süreci, standart bordo pasaport işlemleri ile aynıdır. Tek farkı başvuru sahibinin öğrenci olduğunu ispatlaması için gereken belgeleri üniversiteden tedarik etmesidir. Ayrıca öğrenci pasaportu için harç ödenmeyeceğinden dolayı süreç daha keyifli ilerler.

Öğrenci pasaportu için gereken belgeler şu şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı aslı

  • 2 adet biyometrik çekilmiş fotoğraf

  • Varsa eski pasaportlar

  • Üniversitenin öğrenci işlerinden alınmış öğrenci belgesi

  • Harçsız pasaport talep dilekçesi

Pasaport çıkarma sürecinin hızlı olmasını istiyorsanız belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlandığından Emin olmalısınız.



Harçsız Pasaport Talep Dilekçesi

Eskiden Öğrencilerin pasaport başvurusunda bulunması için Harçsız Pasaport Talep Yazısı yazması zorunluydu. Bu yazı Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından onaylandıktan sonra öğrenciler harç ödemeden pasaport alabiliyor.

Son yapılan düzenleme ile birlikte 25 yaş altı öğrencilerde bu zorunluluk ortadan kalktı. Fakat 25 yaşın üstündeki öğrencilerin konferans, müsabaka gibi okul sebebiyle Kıbrıs'a gitmesi gerekiyorsa; harçsız pasaport alabilmeleri için bu belgeyi düzenlemesi gerekiyor.

Kıbrıs Öğrenci Pasaportu Alma

Kıbrıs öğrenci pasaportu almak için gerekli evraklarla birlikte İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden başvuru için randevu alınır. Randevunun online olarak da alınması mümkündür. İkamet adresinden bağımsız olarak dilediğiniz Nüfus Müdürlüğü'nden randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Kendinize zaman ve yer olarak en uygun seçeneği tercih etmelisiniz. İnternetten randevu alırken öğrenci pasaportu seçeneği bulamayabilirsiniz. Bu durum sizi şaşırtmasın. Çünkü siz bordo pasaport başvurusunda bulunacaksınız.

Randevu günü ve saatinde merkeze gittiğiniz zaman öğrenci pasaportu talep ettiğinizi belirtmeniz yeterlidir. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde basılan pasaportlar PTT ile adresinize teslim ediliyor. Bu süreç genellikle 3 iş günü içerisinde tamamlanıyor.

Kıbrıs Öğrenci Pasaportu İçin Yaş Sınırı

Kıbrıs ve diğer ülkelerde geçerli olan öğrenci pasaportunda yaş sınırı 25'tir. 25 yaşın altında olan bütün öğrenciler ücretsiz öğrenci pasaportundan yararlanabiliyor. Bu konuda net bir yaş belirtmek gerekiyorsa 24,5 yaşından büyük olan öğrenciler pasaport alamıyor.

Çünkü bu pasaportların geçerlilik süresi minimum 6 aydır. Pasaport basıldığında 25 yaşınıza girmenize en iyi ihtimal 6 ay kalmış olması gerekiyor. Eğer 25 yaşın üstündeyseniz ve eğitimle ilgili bir sebebiniz varsa yine öğrenci pasaportu alabiliyorsunuz.



Kıbrıs Öğrenci Pasaportu Ücreti

Türkiye'den Kıbrıs'a öğrenci olarak gidecekseniz yola çıkmadan önce pasaportunuzu almanız gerekiyor. Türklerin Kıbrıs gezileri vize ve pasaport gerektirmezken öğrenci olarak Kıbrıs'a gidecekler pasaport almak zorundadır.

25 yaşın altındaki bütün öğrenciler ve 25 yaşın üstünde olup eğitim konusunda Kıbrıs'a gidecek kişilerin öğrenci pasaportuna sahip olması şarttır. Bordo pasaport sınıfına giren öğrenci pasaportları harçtan muaftır. Yani öğrenci pasaportu alacaksanız herhangi bir ücret ödemezsiniz. Pasaport dışında oturma izni, defter bedeli gibi kalemlerde ücret talep edilebilir.




İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page