top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs'ı Gezmek İçin Kaç Gün Gerekli?


Kıbrıs'ı Gezmek İçin Kaç Gün Gerekli?
Kıbrıs'ı Gezmek İçin Kaç Gün Gerekli?

Kıbrıs Akdeniz bölgesinde bulunan en büyük yüz ölçüme sahip üçüncü ada ülkesi olarak bilinir ve bölgeye tatile gidecek olan kişiler Kıbrıs'ı gezmek için kaç gün gerekli? sorusunu sıklıkla sorarlar. Kıbrıs'ın kuzeyinde Türkler, güneyinde ise Rumlar yaşar. Orta kısımda ise birleşmiş milletler tarafından sağlanmış olan bir tampon bölge bulunur.

Buraya sadece adanın yerli halkı özgür bir şekilde karşılıklı giriş çıkış yapabilme imkanına sahip olur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerin Rum kısmına geçmesi yasaklanmıştır. Kıbrıs'ı baştan başa gezmek için 7 ila 10 gün boyunca bölgede kalmak gerekir.


Kıbrıs'a Nasıl Gidilir?

Kıbrıs bölgesine deniz yoluyla ya da hava yoluyla ulaşım sağlanabilir. En hızlı olan ve en çok tercih edilen ulaşım yöntemi genellikle hava yoludur. Bilet fiyatlarının ucuz olması ve hızlı bir şekile ulaşım sağlanması bu açıdan büyük bir etken oluşturur.

Uçak Ercan Uluslararası Havalimanı’na iniş yapar. Buradan da KIBHAS otobüsleri kullanılarak gitmek istenilen şehre ulaşım sağlanır. Lefkoşa yaklaşık 30 dakika, Girne yaklaşık 1 saat 10 dakika, Gazimağusa ise yaklaşık 50 dakika uzaklıkta yer alır. Kıbrıs bölgesinde tatil yapıp bölgeyi gezmek isteyenler için birçok alternatif seçenek mevcuttur.


Kuzey Kıbrıs'ta Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kuzey Kıbrıs içerisinde şehirler arası ulaşımı minibüslerle sağlamak mümkündür. Fakat şehir içi ulaşımları taksi ile yapmak bazı durumlarda gereklidir. Taksi fiyatlarına bakıldığı zaman Türkiye’ye göre bir miktar daha düşük olduğu söylenebilir. Kıbrıs’ta araba kiralanabilir fakat trafik sol kısımdan akar.

Bu aşamada sadece kendisine güveni tam olunan arabanın kiralanması gerekir. Çünkü düz yolda şoför zorlanmasa da şehir içinde kavşaklarda zorluk çekebilme gibi durumlarla karşılaşılabilir. Kuzey Kıbrıs bölgesinde ulaşım taksi minibüslerle de sağlanır. Her yere taksi ve minibüs bulabilmek mümkündür.


Kıbrıs'a Arabayla Nasıl Gidilir?

Kıbrıs’a gidiş yapılırken hava yolu haricinde deniz yolu kullanılarak arabayla ulaşmak mümkün olur. Bunun için bu bölgeye yakın olan Akdeniz illeri Antalya ya da Mersin kullanılabilir. Kıbrıs feribotlarının Mersin’den Gazimağusa’ya gittiği bilinir. Ayrıca Taşucu ve Girne feribot seferleri de düzenlenir.

Bunun yanında Antalya ile Kıbrıs arası feribot seferleri Alanya merkezli yapılır ve Girne’ye ulaşım sağlanır. Taşucu ve Kıbrıs feribot ücretlerinde ve diğer seferler içerisine yaz kış ayrı ayrı tarifeler uygulanır. Mersin ve Kıbrıs arası gemi seferleri güncellenmiş fiyat ile saatlerini öğrenmek adına sefer tablolarını incelemek gerekir. Arabayla giderken kişiden ehliyet, ruhsat ve pasaporta ek olarak da triptik belgesi istenir.


Kıbrıs Denizi Nasıl?

Kıbrıs içerisinde deniz suyu sıcaklığının ortalama 21 derece olduğu bilinir. Sıcaklığın en yüksek seyrettiği Temmuz ve Ağustos aylarında bu sıcaklık değeri 27 – 28 dereceye kadar yükselir. Kıbrıs bölgesi bir ada olduğundan denize girilebilecek noktalar saymakla bitmez.

Buna rağmen yine de insanların aklında kalan güzellikler en çok tercih edilen noktalardır. Kıbrıs içerisinde yer alan Altın Kumsal Gazimağusa’da bulunur ve incecik kumu sayesinde dünyanın en güzel plajları arasında gösterilir. Gazimağusa plajları içerisinde yer alan Kıbrıs Glapsides Plajı gibi alanlar hem doğa hem de eğlence imkanı sunar.


Kıbrıs'ta Alışveriş Pahalı Mı?
Kıbrıs'ta Alışveriş Pahalı Mı?

Kıbrıs'ta Alışveriş Pahalı Mı?

Kıbrıs’ta neler ucuz diye soran birçok tatilci bulunur. Öncelikle Kıbrıs market fiyatlarının incelenmesi gerekir. Ürün kalitesine bakıldığı zaman marker fiyatlarının oldukça ekonomik olduğu söylenebilir. Bu tarife işe Kıbrıs alkol fiyatları da dahil olmak üzere bir çok ürünü uygun fiyatla almak mümkün olur.

Kıbrıs otel fiyatlarına bakıldığında ise mevsime ve rezervasyonun yapıldığı tarih doğrultusuna değişkenlik söz konusu olur. Özellikle merkez kısmında olan Kıbrıs tatil yerlerinden birisi olarak Girne, yaz ayları yaklaşınca fiyatını katlar. Kıbrıs bölgesinde konaklama ve alışveriş bakımından oldukça ekonomik bir şekilde seyreder ancak çok yakın tarihler ile konum devreye girdiği zaman farklı fiyatlandırma kişilerin karşısına çıkabilir.


Kıbrıs Girne'de Alışveriş

Kuzey Kıbrıs bölgesinin gezilecek yerlerinin kalbi olarak bilinen Girne, insanların kalabalığıyla da bunu hissettirir. Girne, Gazimağusa bölgesine 80 km, Lefkoşa bölgesine ise 26 km uzaklıktadır. Özellikle Girne Limanı'nın cıvıl cıvıl görünümü hem alışveriş yapmak isteyenler için hem de denize karşı balık keyfi yapmak isteyenler için bir seçenektir.

Kıyı şeridi bölgesinden biraz daha yukarı çıkıldığı zaman yan yana marketler görülebilir. Girne bölgesi alışveriş açısından oldukça hareketli olduğundan dolayı burada dünyaca ünlü markaların üretmiş olduğu çikolatalar, bölgeye özgü hellim peyniri ile Kıbrıs kahvesi, yabancı peynirler, tereyağlar, sabun gibi ürünleri bulabilmek mümkün olur.


Kıbrıs Girne'de Gezilecek Yerler

Girne bölgesi tarihi açıdan çok güçlü bir belde olması ile bilinir. Girne Kalesi ve içerisinde yer alan yapılar, 1300’lü yıllardan günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Kalenin içerisinde yer alan Batık Gemi Müzesi, Boğaz Şehitliği, Halk Sanatları Müzesi, St. Hilarion Manastırı ve Hz. Ömer Türbesi gibi birbirinden farklı özel alanlar bulunur. Girne gezilecek yerlerin içerisinde oldukça özel bir yer barındıran İkon Müzesi 1860 yılında yapılmıştır. Bu esere daha sonrasında 1885 tarihinde çan kulesi eklenmiştir.


Kıbrıs Gazimağusa'da Gezilecek Yerler

Dünyanın en iyi kumsallarını bünyesinde barındıran bir bölge olarak gösterilen Gazimağusa bölgesi Girne kadar olmasa da, en az o bölgedeki kadar büyük tesislerle faaliyet gösterir. Bununla beraber bölgede her yıl düzenlenen Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali ile şehrin dinamizmi arttırılır. Tüm bunlar bir kenara bırakılırsa, Gazimağusa’nın tarihi zenginliği oldukça geniştir. Namık Kemal Müzesi, Kertikli Hamamı, Lala Mustafa Paşa Camii, St. Barnabas Manastırı, Kapalı Maraş, Canbulat Müzesi ve Salamis Harabeleri bu bölgede mutlaka görülmesi gereken noktalar arasında yer alır.


Kıbrıs Karpaz'da Gezilecek Yerler
Kıbrıs Karpaz'da Gezilecek Yerler

Kıbrıs Karpaz'da Gezilecek Yerler

Karpaz bölgesi özellikle yüzmeye tutkun olan kişiler için eşi benzeri görülmemiş bir doğa harikasıdır. İnce kumlu plajı llarak bilinen Golden Beach Karpaz (Altın Kumsal) ile plajı boydan boya uzanan sahil şeridi sayesinde ufuk çizgisiyle birleşen denizi muhteşem anlar yakalanmasına yardımcı olur.

Karpaz bölgesinde doğal alanı korumak adına milli park da bulunur. Karpaz Milli Parkı içerisinde bölgesel bitki türleri ile çiçekleri, doğal ortamı ve ünlü Karpaz eşeklerini canlı bir şekilde görebilmek mümkün olur. Yarımadanın en uç noktası olarak bilinen kısımda ise 18. yüzyıl zamanlarında yapıldığı düşünülen tarihi manastır yer alır. İsa’nın havarilerinden olan Apostolos Andreas’a adanmış olan bu manastır, turistlerin büyük ilgisini çeker.

Karpaz bölgesi Kıbrıs adasının en kuzey bölümü olarak konumlanan Zafer Burnu'nu da bünyesinde barındırır. KKTC ve Türkiye bayraklarının beraber dalgalandığı bu bölge dünyanın en güzel manzaralarından birine de ev sahipliği yapar.

Helenistik dönemin ve Roma izlerinin taşındığı bir diğer Karpaz yapısı Ayios Philon Kilisesi'dir. 4. yüzyılda yapılmış olan ve daha sonra uğradığı saldırılar sebebiyle yeniden inşa edilmiş olan bu kilise, ilk seferinde Fenikelilerin yerleşmiş olduğu nokta bilinir.


Kıbrıs Lefkoşa'da Gezilecek Yerler

Lefkoşa şehrinin tarihi zenginliği ziyarete gelenleri müthiş büyüsü ile karşılar. Lefkoşa'da göze çarpan ilk yapılar atasında Girne Kapısı, Selimiye Camii, Bedesten ve Venedik Sütunu yer alır. Bu tarihi eserlerin şehir merkezinde bulunması durumu ziyaretçilerin hem alışveriş yapmalarına hem de bu yapıları yakından tanımalarına olanak sağlar.

Kişi yorulduğu anda soluklanmak için adına bir Kıbrıs kahvesi içerek bu yapılara göz atılabilir. Kıbrıs'ın her kesiminde yaşam kurmak oldukça kolay bir işlem olduğu için ziyarete gelenler bölgede kendilerine ev almayı düşünürler. Kıbrıs devleti herkese bir ev alma hakkı vererek bölgede etnik bir yapı oluşturmaya çalışır. Tarihi yerleri ile Kıbrıs kendisine dahil olmak isteyen insanları bekler.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs’ta Vatandaşlık Nasıl Alınır?

Kıbrıs’ ta vatandaşlık nasıl alınır? Sorusu Kıbrıs’ta yaşamak isteyenler içindir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kıbrıs adasının kuzeyinde...


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page