top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs’a Gemi İle Nasıl Gidilir?


Kıbrısa Gemi İle Nasıl Gidilir?
Kıbrısa Gemi İle Nasıl Gidilir?

Kıbrıs birçok kişinin tatil durağıdır. Bundan dolayı ''Kıbrıs'a Gemi İle Nasıl Gidilir?'' sorusu akıllarda kalmıştır. Yeni evlenen çiftlerin balayı için tercih ettiği güzel yerlerden bir tanesidir. Kıbrıs havası, doğası ve tarihi güzellikleriyle bir çok turisti de kendisine çekmektedir.

Mavi ve yeşilin çeşitli tonlarını ziyaretçilerine cömertlikle sunmaktadır. Çok kültürlü bir tarihe sahip olan Kıbrıs, dünyanın her yerinden gelen milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktan çok keyif almaktadır.

Kıbrıs’ta gezebileceğiniz yerler açısından birçok seçeneğiniz mevcuttur. Çok çeşitli gezilecek yerleri ve güzel yemekleri vardır.

Güneyimizde yer alan Kıbrıs için yurt içi mi yoksa yurt dışı mı gezi olarak adlandırılmasını karar vermek kolay değildir. Pasaporta gerek kalmadan kimliğiniz ile adaya gitmeniz mümkündür. Tabi kimliğinizle Kıbrıs’a gitmek Türk kişilere aittir.

Mevsimler fark etmeksizin Kıbrıs’a gitmek isteyen kişiler birçok yolla gidebilirler. Bu sebeple yaz kış istediğiniz zaman Kıbrıs’ta olabilirsiniz. Uçak ve deniz yoluyla Kıbrıs’a kolaylıkla gidebilirsiniz. Uçak ile gitmek istemeyen kişiler gemi yolculuğunu tercih etmektedir.

Peki Kıbrıs’a gemi ile nasıl gidilir? Bu sorunun cevabını detaylı bir şekilde siz değerli okuyucularımıza hazırladık. Yazımızdan sonra aklınızda hiçbir soru işareti kalmadan Kıbrıs’a istediğiniz zaman seyahat edebilirsiniz.


Kıbrıs Feribot
Kıbrıs Feribot

Kıbeıs Gemi Yolculuğunda Tercih Edilen Seferler Nelerdir?

Kimliğiniz ile Kıbrıs’a gitmek isteyen kişiler istedikleri zamanı seçebilirler. En çok tercih edilen Girne-Taşucu/Mağusa-Mersin seferleri ile yolculuk yaparak Kıbrıs’a kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Gemi bileti almak için bir çok online sitelerden yararlanabilirsiniz. Taşucu Seka Limanı Mersin Silifke’de yer almaktadır. Bu liman üzerinden Kıbrıs’a gitmek isteyenlere imkan sağlamaktadır.

Mersin limanından Kıbrıs’ın diğer liman olan Mağusa Limanına yapacağınız seferlerden yararlanabilirsiniz. Bu seferler kış aylarında biraz daha azalmaktadır. Yaz aylarında ise sefer sayısı fazladır.

Taşucu ve Mersin Seferlerini Kullanarak Kıbrıs’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Taşucu Mersin Kıbrıs’a seferler düzenleyerek yaz kış Kıbrıs’ta olmak isteyenlere güzel bir imkan sunmaktadır. Deniz yolu en kullanışlı yöntemdir. Özellikle Kıbrıs’a gitmek isteyenlerin tercih ettiği yollardan birisidir.

Konforlu gemiyle Kıbrıs’a gitmek isteyen kişiler Girne-Taşucu/Mağusa-Mersin gibi seferlerle kısa süre de ulaşabilirler. Uçak yolculuğu yapmaktan korkuyorsanız ve daha kullanışlı bir yöntem olarak deniz yolunu görüyorsanız gemi ile kolaylıkla seyahat edebilirsiniz. Karayolu ile Kıbrıs’a ulaşım imkanı yoktur.

Karayolunu ancak Kıbrıs’a gittikten sonra tercih edebilirsiniz. Bunun için araç kiralama yöntemine başvurabilirsiniz. Bu yöntemi ile istediğiniz aracı kiralayıp Kıbrıs’ta gezebilirsiniz. Adada yaşayan tanıdığınız eş dost varsa onların aracını da kullanabilirsiniz.


Kıbrıs'a Deniz Yoluyla Ulaşmak
Kıbrıs'a Deniz Yoluyla Ulaşmak

Kıbrıs’a Deniz Yoluyla Ulaşmak İçin İzlenmesi Gereken Yollar

Kıbrıs’a hava ve deniz yolu ile ulaşım sağlanır. Hava yolunu tercih etmeyip deniz yoluyla seyahat etmek isteyen kişilerin takip etmesi gereken yollar vardır. Bu yolları takip eden ziyaretçiler kolaylıkla ve hızlı bir şekilde Kıbrıs’a ulaşabilirler. Bu yollar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Alanya-Girne deniz otobüsünü tercih edebilirsiniz. ( 2022 yılı için şuanlık kapalı durumda. Bizzat gidip soruldu)

  • Mersin-Girne feribotunu kullanabilirsiniz.

  • Taşucu-Girne deniz otobüsü ve feribotu ile gidebilirsiniz.

  • Mersin-Gazimağusa feribotuyla Kıbrıs’a seyahat edebilirsiniz.

Bu yöntemleri kullanarak Kıbrıs’a sorunsuz ve hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Hatta çok uçuk paralar ödemek zorunda da kalmazsınız. Feribot ve deniz otobüsünde öğrenci ve yetişkin seçenekleri de yer almaktadır.

Kendilerine göre belirledikleri gün ve saatlerde kolay ve kısa sürede Kıbrıs’a seyahat edebilirsiniz. Ulaşımda sorun yaşamayı hiçbir kimse istemez. Bu sebeple sefer saatlerinden önce gideceğiniz yerde bulunmanız gerekir.

Sefer saatlerinde yapılacak olan değişiklikler veya iptal söz konusu olabileceği için yolculuğun önceden iyi takip edilmesi gerekir. Kıbrıs’a seyahat etmek istiyorsanız ulaşım konusunda oldukça dikkatli olmalısınız. Ulaşımda ufak sorun yaşadığınız zamanda bile diğer planınızı gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle kolay bir şekilde gidebilirsiniz.







İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page