top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kazandıran Borsa İşlemleri Ne Zaman Yapılır?


Kazandıran Borsa İşlemleri Ne Zaman Yapılır?
Kazandıran Borsa İşlemleri Ne Zaman Yapılır?

Birikimlerin doğru kullanılması, enflasyon altında ezilmemek ve mevcut paranın arttırılması için borsanın yeri ayrıca bir önem taşır. Fakat kazandıran borsa işlemleri ne zaman yapılır? Ve nasıl bir sürecin takip edilmesi gerektiği gibi konuların her biri, borsa yatırımcılarının temelde kar ederek ilerlemesinin de önünü açar. Buna göre her bir yatırımcı, doğru zamanlamayla hazırlanan planı takip ettiğinde her zaman birikimlerini katlama imkanı da bulacaktır.


Borsada Kazanmanın Ana Yolu Nedir?

Borsada kazanabilmenin yolu, bir yatırımcının kendi fikri ile hareket etmesi ve araştırmasına bağlıdır. Satın alınacak bir şirketin hisse senedine ait, körü körüne ya da zaten bilinen mevcut bilgiler ile değil, daha derine inilerek araştırma yapılması bu hususta önem arz eder. Çünkü paranızı bir şirkete yatırdığınız an, o şirkete ait her şeyi biliyor, araştırıyor ve geleceğine dair genel bir karlılık oranını tahmin ediyor olmanız önemlidir.


Borsada Kazandıran Bir İşlemi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Mevcut paranızı arttırabilmenizin bazı yolları vardır. Fakat bunun zamana yayılması gerekmesinin yanı sıra, deneme ve yanılmayla birtakım hususlar tecrübe ile öğrenilebilir. Tecrübe kazanımlarını yapılabilmesi de acele ile ya da tam anlamıyla bilgi sahibi olmadan yatırımlarla gerçekleşir. Bir kazandıran borsa yatırımı yaparken;

  • Paranızı yatırdığınız borsanın kendine ait bir endeksi bulunur. Bu endeksi ilk olarak anlamalı ve yıllara göre değişen iniş çıkışların sebebine bakılmalıdır,

  • Yatırım yapmadan önce üstün körü bir şekilde paranızı yatırmamalı, mutlaka şirket hakkında detaylı bir araştırma yapılmalı, geleceğe ait potansiyeline bakılmalıdır,

  • Hatalı işlemlerden kaçınmak için düşük miktarla bile olsa bir hisse senedi alınarak, verilen kararlarınızın ne kadar tutarlı olup olmadığına dikkat edilmelidir,

  • Duygu kontrolleri her anlamda sağlanarak, aceleci ya da sabırsız davranılmamalıdır,

Genelde borsa da kazanmanın ana mantalitesi, araştırmak, duygularınıza yenik düşmemek ve plan dahilinde ilerlemektir. Bunları doğru şekilde uygulayan bir yatırımcı, yatırdığı parasını katlama şansı bulur ve zarar etmeden planları dahilinde geri dönüşüm alabilir.


Borsada Hisse Senedini Araştırmak Gerçekten Önemli mi?

Günümüz içerisinde sürekli olarak öne çıkan sektörler bulunur ve bunların her birinin kendi içinde küresel bir nedeni vardır. Küresel nedenler ve yerel etkenler, bir şirketin bulunduğu sektör içerisinde gelecek için nasıl bir büyüme ve karlılık getireceğinin de sinyallerini inceden verebilir. Fakat burada önemli olan, zamanlamadır.

Fiyatların ucuz olduğu dönemlerde yeteri kadar araştırma yapanlar, küresel gündemi de takip ettiğinde az çok hangi sektörün ve bu sektör içerisindeki şirketlerin değer kazanacağını görebilir. O nedenle günde 2 saat verilecek bir araştırma bile, sizin paranızı doğru alanlara yatırım yapmanızın önünü açacak ve böylece o verilen saatlerinizin bedelini karlılık olarak alma imkanınız da olacaktır.

Araştırmak sektörü bilmek ve onun dilini çözümlemek demektir. O yüzden bir şeyi ne kadar iyi tanırsanız, borsa üzerinde yapılan hisse senedi yatırımlarından da bir o kadar kar alma şansınız artacak ve yapılan hatalar, normalde yaptığınız yatırımlara göre çok ufak kalacaktır.


Borsada Kazanmak İçin Şirket Bilançolarının İncelenmesi

Tecrübeli ve profesyonel her bir hisse senedi yatırımcısı bir şirkete ait çok fazla veriyi araştırır ve ulaşmak için çaba harcar. Bunu yaparken senedin bağlı bulunduğu borsadaki güncel durumları da takip etmekten geri kaçmamaktadır.

  • Bir şirkete ait bilançolar, o şirketin yıllık bazdaki pek çok değişimini ve gelişimini size gösterebilir,

  • Var olan bir rakamın eğer ne anlama geldiğini çözerseniz, o şirketin gelecek için size karlılık getirip getiremeyeceğini de bu sayede anlayabilirsiniz,

  • Şirketin genel olarak verimliliğinin yıllara göre çözülebilmesi ve şimdiden alınıp alınmayacağına karar verilebilmesi için şirketlerin bilançolarını incelemek, iyi bir kazandıran yatırım yapma anlamında önemli bir rol oynayacaktır.


Borsada Kazanmak İçin Zamanlama Nasıl Yapılmalı?

Doğru bir zamanlama ile kısa süre de kar elde etme imkanınız vardır. Fakat burada iyi bir okuma ve analiz geliştirilmeli, pek çok verinin de önünüzde beliriyor olması gerekir. Borsa’da her zaman belirli bir döngü birbirini takip eder ve eğer ki siyasi bir müdahale olmazsa, borsa kendi işleyişinde ilerleyen bir teknik analize sahiptir. Burada önemli olan zamanlama ise, genelde kimse bakmıyorken ya da düşünmüyorken o hisse senetlerine odaklanma şeklinde olabilir.

Gündemi gelmeden önce bir hisse senedini alırsanız 5TL’lik bir değer size 200TL kazandırabilir. Fakat bunun için doğru zamanlama denilen algıyı bilmeli ve aynı zamanda siz hisse senedini aldıktan sonra orta vadeyi en düşükten hesaplamalısınız. Genelde borsa üzerinde hiçbir hareketlilik yoksa ve siz yatırımınızı yapmışsanız, o parayı düşünmemeli ve planınız dahilinde kar elde edene kadar tutmalısınız.


Kazandıran Borsa İşlemleri Ne Zaman Yapılır?
Kazandıran Borsa İşlemleri Ne Zaman Yapılır?

Borsada Hisse Senedini Yükselirken Almak

Kazandıran bir borsanın ne zaman yapılacağı, temelde nereden o hisse senedini aldığınız ile alakalıdır. Alım noktası önemlidir ve zaten çok yükselmiş bir ürünü satın alıyorsanız, siz bunu %100 kar eden birinden alıyor olduğunuzu bilerek hareket etmeniz gerekir. Daha fazla çıkma ihtimali risklerini borsayı iyi anlayarak ve tanıyarak gerçekleştirmek önemlidir.


Borsada Düzeltmeler ve Alım Noktaları

Kazanmak ve paranızı katlamak istiyorsanız, çok çıkmış bir endeks söz konusu ise artık bu süreçten sonra düzeltme yani satış dalgalarını beklemekte yarar vardır. Bu dalgalar genelde teknik analizde her şirkete göre farklılık gösterebilir. Burada yatırım yaptığınız şirket hissesini ve aynı zamanda borsanın endeksini iyi takip etmeniz gerekir. Her iki takibin ardından geri çekilme ve düzeltmelerde, belirlediğiniz fiyat aralığından giriş yapılabilir.


Borsada Kazanmak İçin Panikten Yararlanın

Panik süreçleri birbirini takip eden bir yatırımcı refleksini doğurur. Eğer geç kaldığınızı düşünüyor ve bir şekilde girmek istiyor ama çok yükselmiş bir ürünü almak istemiyorsanız, panik satışlarını kovalayabilirsiniz. Büyük düşüşleri tetikleyen bu düşüşler, size önemli bir fiyattan hisse senetlerini alabilmenizi de sağlayacaktır.


Borsada Kazanmak İçin Kademeli Almak ve Satmak

Kademeli alımlar, size bir ürün düşme aşamasındayken belirli miktarlardan satın almanız için vardır. Kademe kademe düşen bir ürünü yavaştan toplarsanız, en üstten almamış olur ve hala daha nakit paranızla daha uygun bir fiyattan ortalamanızı düşürmüş olursunuz. Ortalamayı düşürmek için paranızın miktarına göre dört ya da sekiz parçaya bölerek paranızı değerlendirebilirsiniz.


Kazandıran Borsa İşlemleri Ne Zaman Yapılır?
Kazandıran Borsa İşlemleri Ne Zaman Yapılır?

Borsaya Bakış Açısıyla Kazanmak

Borsanın bir kimliği, işleyişi ve düzeni vardır. Bunların her biri sizin tam olarak ne beklediğiniz ile alakalıdır. Genelde kaybedenler, işlemlere kumar ya da bu zaten oyun zihni ile girerek tüm paralarını borsaya verenlerdir. Fakat bu bir şans oyunu olmamakla birlikte, borsa da birbirini takip eden analizler, araştırmalar ve veriler vardır. Tüm bunların harmanlaması, size bakış açısı kazandırır ve işin gerçekte ne olduğunu kavramanızı da sağlar.


Borsanın Kazandırmasının Yolunu Keşfetmelisiniz

Bir kumar gibi düşünüp tüm paranızı yatırmanız, size en tepeden bir ürünü almanıza ve paranızın belki de %75’ini zararla satmanıza neden oldurabilir. O yüzden sağlıklı kararlar verebilmek için mutlaka araştırmalarınızı yapmalı ve paranızın ne kadar değerli olduğunu bilerek yatırım kanallarınızı buna uygun bir şekilde geliştirmelisiniz.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör

TC Vatandaşı Kıbrıs'ta Evlenebilir Mi?

Belirtmek gerekir ki TC vatandaşı Kıbrıs’ta evlenebilir mi? sorusunun cevabı evettir. Bilindiği üzere günümüzde Kıbrıs, turizmin merkezi hâl


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page