top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Gezilecek Yerler


Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler
Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler

Tarihi kaleleri, antik kentleri, manastırları, kiliseleri, sütun ve camilerinin yanında plaj ve sahilleri ile Kıbrıs gezilecek yerler listenizi çeşitlendirebilirsiniz. Kıbrıs'ın kuzey kesiminde Girne, Gazimağusa ve Lefkoşa'ya Dünya'nın çeşitli bölgelerinden turist gelmektedir. Ülkesel bazda kalan insanların çeşitlilikleri Rum, Türk, Maruni Ermeni ve İngiliz olarak açıklanabilir. (Kıbrıs'ta Ev Almanın Avantajları Makalemizi de Okumanızı Tavsiye Ederim)

Kıbrıs'ın Gezilecek Tarihi Güzellikleri

Girne Kalesi, uzun yıllardan beri var olmuş ve zaman içinde Venedikliler, İngilizler, Osmanlılar ve Bizanslıların himayesine girmiştir. Kıbrıs'ta gezilecek yerlerden ilkidir. Kalenin içinde zindan olarak kullanılmış bir bölüm ve müze bulunur. Görülmesi gereken bir diğer kale ise Othello Kalesi'dir.

Kıbrıs'a olan saldırıları engellemek için Venedikliler tarafından 14. yüzyılda yapılmıştır. Adadaki bir başka güzellik ise Salamis Antik Kenti'dir. Kıbrıs'ta gezilecek yer denildiğin de ilk akla gelen yerdir .Kıbrıs'ın M.Ö'lere uzanan tarihinin çözümlemek isteyenler için mutlaka ziyaret edilmelidir. Daha pek çok dini ve sosyal tarihi bölge vardır. Bu sıralananlar en önde gelenleridir.

Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler ve Kiliseler
Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler ve Kiliseler

Kıbrıs'ta Görülmesi Gereken Önemli Dini Yapılar

Kıbrıs'ın önde gelen tarihi yapılarından biri Bellapais Manastırı'dır. 12. yüzyılın ilk çeyreğinde yapılan manastır, etkileyici manzaraya sahip Gotik tarzdaki Roma mimarisiyle inşa edilmiş bir binadır. İçinde rahip için oda, konser salonu ve yemek yeme yeri bulunur.

Görülmesi gereken kiliselere örnek vermek gerekirse Archangelos Michael Kilisesi seçilebilir. 19. yüzyılın ikinci yarısında Ortodoks kilisesi olarak tasarlanmıştır. Ama günümüzde İkon Müzesi adıyla anılır.

Müzenin çevresinde bulunan çan kulesinden Girne’nin eşsiz manzarası görülebilir. Saint Sophia Katedrali( Selimiye Camii) ise bir başka uğrak noktasıdır. Burası Gotik mimari tarz ile 13. yüzyılın başlarında inşa edilmiştir. Günümüzde cami olarak ibadetini sürdürür.

Kıbrıs'ta Turizm

Adayı en çok ziyaret eden halklar; Türk, İngiliz, Alman ve İranlılardır. Buradaki yerel turistik iklimsel bilgiler tüm mevsimlerde turistlerin uğrak noktası olduğunu gösteriyor.

En yoğun turist potansiyeline yaz aylarında ulaşılır. Sıcaklık temmuz ayında en yüksektir ve bu ayda en çok turist görülür. Ama diğer mevsimlerde de turizmin azımsanamayacak sayıda olduğundan bahsetmek mümkündür.

Kıbrıs'ta Denize Girilebilecek Yerler

Kıbrıs'ta gezilecek yerlerden bir kısmı da güzel koylardır. Kuzey Kıbrıs'ta genel olarak tüm kıyılarda denize girilebilir. Plajlar ve sahiller açısından oldukça zengindir. Buradaki plajlarda çeşitli su sporları yapılabilir. Özellikle Glapsides Plajı (Gazimağusa), tüplü dalış ve diğer su sporları meraklıları için uygundur. Ayrıca çok rağbet gören bir yerdir. Ilık suyu ile bilinen Acapulco Plajı(Girne), ilgi gören bir başka yerdir. Buradaki tesiste su kaydırağı ( Kıbrıs Aquaparkları ) bulunduğundan çocuklu aileler tarafından çokça tercih edilir.

Diğer ünlü plaj önerileri arasında Altınkum Plajı, Denizkızı Plajı, Mare Monte Plajı ve Alagadi Plajı sıralanabilir. Kıbrıs Beach açısından da oldukça zengindir. Genç kuşağın sıkça tercih ettiği Camelot Beach, canlı müziğin bulunduğu, kişisel gereksinimlerin rahatça karşılanabildiği ve çocuklar için ekstra önlemler alan bir işletmedir.

İkinci sırada; inci gibi kuma sahip olan Escape Beach gelir. Burada tüplü dalış yapmakta mümkündür. Denizi dalgasız olduğundan çok kalabalık olan bir beach'tir.


Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler ve Koylar
Kıbrısta Gezilecek Koylar

Kıbrıs'ta Gezilecek Yerlerden Sonra Yenecek Lezzetler

Turizm açısından olmazsa olmaz olarak değerlendirebilecek bir başka koyu ise o bölgenin lezzetleridir. Kıbrıs'ta gezilecek yerlerden sonra muhakkak bu lezzetleri tadın.

Kıbrıs'a gidip te denemeden dönmemeniz gereken yiyeceklerin önde gelenleri şunlardır;

  • Hellim peyniri,

  • Ceviz macunu,

  • Kıbrıs'ın tavuklu makarnası,

  • Şeftalili kebap,

  • Lalangi,

  • Küp kebabı,

  • Molehiya,

  • Kolakas,

  • Pirohu,

  • Gullurikya,

  • Pilavuna,

  • Çiçek dolması,

  • Samarella ve tavuk dolmadır.

Restoran olarak önerilebilecek, Niyazi'nin Yeri ve Kybele Restoran başta gelen iki yerdir. Bunlar Kıbrıs'a özgü olan bu yiyecekleri yiyebileceğiniz başlıca restoranlardır. Ayrıca mekanların ikisi de oldukça güzel bir atmosfere sahiptir. Kybele restoranın Bellapais Manastarı içinde yer alması, Kıbrıs'ın eşsiz lezzetlerini tadarken bir de yapının otantik havasını yaşamanızı sağlar.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page