top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Güney Kıbrıs Suyu Nereden Alıyor?


KIBRIS TÜM PROJELERİNDE REKABETÇİ FİYATLAR! %5 İNDİRİM İÇİN WHATSAPP'TAN YAZABİLİRSİNİZ

Kıbrıs adasının ikiye bölünmesi ile beraber aşağıda yer alan kısımda kişiler Güney Kıbrıs suyu nereden alıyor? Şeklinde soruların yanıtlarını ararlar. Kuzey Kıbrıs Türkiye'ye bağlı olarak iç işlerinde Türkiye'den yardım istediği gibi, Güney Kıbrıs da aynı şekilde Yunanistan'dan yardım ister. Güney Kıbrıs'ın suyu, deniz altına döşenen borularla beraber Yunanistan'dan bu bölgeye aktarılarak yaşayan kişilerin su ihtiyaçları giderilir. Bunun yanı sıra bir ada olduğu için Akdeniz'den su çekilerek de ihtiyaç giderme sağlanır.

Güney Kıbrıs'ta Su Sorunu Var Mı?

Güney Kıbrıs'ta su durumu genel olarak sorunlu bir konu şeklinde yaşayanların karşısına çıkar. Ülkenin su kaynaklarının sağlanmasında en büyük payı yeraltı suları karşılar. Bunun yanı sıra yerüstü ve pınar suları da yine ihtiyacın karşılanması için başvurulan yöntemler arasında bulunur.

Ülkenin su kaynakları az yağışın etkisiyle beraber aşırı kullanımınım nedeniyle her sene giderek azalır ve Yunanistan bu konuda ülkeye destek sağlar. Güney Kıbrıs bölgesinde yaşam koşulları su sorunu haricinde oldukça kolay olduğu için ev alma gibi durumlarda kişiler kolaylıkla işlemlerini hallederler.



Güney Kıbrıs'ta Su Pahalı Mı?

Güney Kıbrıs'ta Her yaştan ve her kültürden insan kolaylıkla hayat sürer. Ortak yaşam masrafları Yunanistan ile karşılaştırıldığı zaman biraz pahalı gibi görünebilir ancak bir çok Avrupa ve Akdeniz ülkesi ile kıyaslandığında düşük fiyatlar seyreder. Güney Kıbrıs su ihtiyacını kolaylıkla karşılayabildiği için birçok kişinin yaşam standardı aynı kalır. Ev almak ve vatandaşlık sahibi olmak gibi konular da devlet tarafından yapılan iyileştirmelerle kolay bir hale getirilmiştir.

Güney Kıbrıs'ta Musluk Suyu İçilir Mi?

Güney Kıbrıs bölgesinde kent geneline dağıtım yapan su hatlarının Sağlık Şubesi tarafından gerçekleştirilen rutin su kalitesi incelemeleri kapsamında resmi bakteriyolojik bir unsur bulunmamıştır. Kimyasal kontrollere dayanarak yapılan bu araştırma ile kente yayılan şebeke suyunun temiz ve içilebilir olduğu belirlenmiştir.

Güney Kıbrıs bölgesinde yaşam kalitesi yüksek olduğu için insanlar bu bölgeden ev almak adına birçok araştırma yapar. Ev alma işlemleri kolaylıkla halledilebilir ve bunun yanı sıra vatandaşlık işlemleri de devlet prosedürü kapsamına gerçekleştirilebilir.

Güney Kıbrıs'ta Deniz Suyu

Kıbrıs adasının ikiye bölünmesi ile birlikte alt bölümde Güney Kıbrıs Rumları yaşar. Temelde Yunanistan'a bağlı olan devlet iç işlerinde özerk bir yapıya sahiptir. Alt kısmında Akdeniz'den elde edilen su içme suyu olarak arıtılarak birçok alana dağılımı gerçekleştirilir.

Güney Kıbrıs bölgesinde yer alan renkli gece hayatı, iş imkanlarının yüksek olması, yaşam imkanlarının ucuz olması gibi faktörler insanları bu bölgeden ev almaya iter. Ev almak için devletten herhangi bir izne gerek yoktur. Ev alım işlemleri emlakçılar aracılığıyla kolay bir şekilde halledilebilir.



Güney Kıbrıs Yaşamı

Yaşam koşullarının oldukça yüksek olduğu Akdeniz ülkelerinden birisi olan Güney Kıbrıs bölgesinde birçok kişi ev sahibi olarak vatandaşlık alabilir. Ev alma imkanları kolaylaştırılan bölge yaz aylarında turist çektiği için oldukça canlıdır. Ev alarak vatandaşlık sahibi olmak isteyen kişiler devletin belirlemiş olduğu prosedüre uymak zorundadır. Renkli gece yaşamıyla birçok kişinin dikkatini çeken Güney Kıbrıs içerisinde casino kumarhaneleri de yer alır.

Kendi iç işlerinde özerkliğini kazanmış olan Güney Kıbrıs üzerinden vatandaşlık alınırsa kişi aynı zamanda Yunanistan vatandaşı da sayılmış olur. Bu nedenle birçok Türk vatandaşının Güney Kıbrıs bölgesinden ev almak için araştırma yaptığı bilinir. Su ve elektrik gibi doğal yaşam ihtiyaçlarının nasıl giderildiği de bu araştırmalar içerisinde yer alır. Güney Kıbrıs yaşam kalitesi bakımından en çok tercih edilen bölgelerden birisidir.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page