top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Evden Borsa Öğrenmenin Yolları Nelerdir?


Evden Borsa Öğrenmenin Yolları Nelerdir?
Evden Borsa Öğrenmenin Yolları Nelerdir?

Hisse senedi ticaretinin temellerini öğrenmek için ilk adımlarını atan yeni başlayanlar, birden fazla kaliteli eğitim kaynağına erişebilmelidir ve bu aşamada evden borsa öğrenmenin yolları nelerdir? Sorusuna yanıt verilmelidir.

Deneme ve yanılma, ilerlemeye devam etme yeteneği ile birleştiğinde sonunda başarıya yol açacaktır. Hisse senedi ticaretinin büyük bir avantajı, oyunun kendisinin bir ömür boyu sürmesidir. Yatırımcıların becerilerini geliştirmek ve bilemek için yılları vardır ve 20 yıl önce kullanılan stratejiler bugün hala geçerlidir.


Hisse Senedi Ticareti Nedir?

Hisse senedi ticareti, halka açık şirketlerin hisselerinin alım satımıdır. Çoğu kişinin bildiği popüler hisse senetleri arasında;

  • Apple (AAPL)

  • Facebook (FB)

  • Disney (DIS)

  • Microsoft (MSFT)

  • Amazon (AMZN)

  • Google (GOOGL)

  • Netflix (NFLX)

  • Uber ( UBER)

Pinterest (PINS) yer alır. Borsada her alıcının bir satıcısı vardır. 100 hisse senedi satın aldığınızda, biri size 100 hisse satar. Benzer şekilde, hisselerinizi satmaya gittiğinizde, birinin onları satın alması gerekir.

Satıcıdan daha fazla alıcı varsa, hisse senedi fiyatı yükselecektir. Tersine, alıcılardan daha fazla satıcı varsa, fiyat düşecektir. Hisse senedi ticareti yapmayı öğrenmek isteyen ve yeni başlayanlar için, evden borsa işlemi yapmanın birçok adım vardır.


Bir Borsa Hesabı Açma

Hisse senedi ticareti yapmak için çevrimiçi bir komisyoncuya ihtiyacınız vardır. Her komisyoncu farklı bir şey sunar. Önerilerin bir listesi için, 2022 için en iyi çevrimiçi borsa komisyoncularına yönelik rehberler okunabilir.

Bazı brokerler ticaret platformları ve araçları ile tanınırlar, diğerleri mükemmel araştırma sağlar ve bazıları çıplak kemik deneyimi sağlar ancak kullanımı kolaydır. Hangisinin size en uygun olduğunu görmek için biraz araştırma yapmanız gerekir. Çevrimiçi işlem platformu ve işlem hesabı gösterge tablonuz farklı işlem seçeneklerini, verebileceğiniz emir türlerini, düzeni ve işlemle ilgili farklı öğeleri anlamanıza yardımcı olacaktır. Ticaret hesabınızın bulunduğu finans firmasına bağlı olarak, piyasayı anlamanıza ve strateji oluşturmanıza yardımcı olan çeşitli ücretsiz araçlara erişebilirsiniz.


Hisse Senedi Piyasasında Ticaret ve Yatırım Nedir?

Alım satım ve yatırım arasındaki en belirgin fark, hisseleri elinde tutacağınız süredir. Ticaret yapıyorsanız ve kısa vadede hisse alıp satacaksınız, yatırım ise hisseleri uzun süre elinde tutmak ve sadece uzun vadede tasfiye etmek demektir. Hisse senedi piyasasında işlem yapıyor veya yatırım yapıyor olsanız da, bilinçli kararlar vermeniz gerekir.

Kaybetmeyi göze alabileceğiniz para yatırdığınızdan ve birikimlerinizle bahis yapmadığınızdan emin olmalısınız. Odaklanmanıza ve kar elde etme şansınızı optimize etmenize yardımcı olacak yönergeler ve stratejiler vardır. Ancak hisse senedi piyasasında alım satım yaparken veya yatırım yaparken dikkatli olunması önemlidir.


Kitaplara Yatırım Yapma

Okurken asla yanlış hareket etmezsiniz. Hem yeni başlayanlara hem de deneyimli yatırımcılara hitap eden bir dizi kitap vardır. Yeni başlayanlar için bir kitap seçimi ve kullanılan dilin basit olduğundan emin olunmalıdır. Jargonu deşifre etmeye çalışırken yakalanmak istemezsiniz.

Akranlarınızdan kitap önerileri isteyebilirsiniz veya basit bir çevrimiçi arama da ihtiyaçlarınız için doğru kitabı seçmenize yardımcı olacaktır. Bir kitap, bilgi hazinesi olduğu için size bu konuda da pek çok yardım sağlar.


Evden Borsa Öğrenmenin Yolları Nelerdir?
Evden Borsa Öğrenmenin Yolları Nelerdir?

İlgili Makaleleri Okuma

Hisse senedi piyasası hakkında çok sayıda yazar tarafından yazılmış sayısız makale vardır. Warren Buffet gibi yatırım yiğitlerinden ülkenin ortasındaki rastgele bir blog yazarına kadar, size bilgi ve yön veren çevrimiçi bir makale bulunur. Bay Buffet kadar üretken birinin deneyimlerini okumak önemlidir, ancak diğer amatör yatırımcıların deneyimlerini okumak da aynı derecede önemlidir.

İkisinden de öğreneceğiniz çok şey olabilir. Bazı tanınmış yazarlar tarafından borsada yayınlanan makaleler veya belirli bir konu için Google uyarıları ayarlayabilirsiniz ve böylece kaçırma durumunda kalmazsınız.

Hisse piyasası hakkında bilgi edinmek çok zor olabilir. Bir çalışma arkadaşı, mücadeleyi sürdürmek için motive olmanıza yardımcı olabilir ve bunun tersi de geçerlidir. Ayrıca tartışmayı teşvik eder ve sağlar. Hatta bu arkadaşınızla kitapların ve diğer kaynakların maliyetlerini, öğrenme yatırımınızı minimumda tutarak bölebilirsiniz.


Bir Akıl Hocası Bulma

Hisse piyasası dünyası, deneyimsizler için bir labirent gibi görünebilir. Bunu yönlendirmenize yardımcı olması için bir akıl hocası bulabilirsiniz. Mentor, hisse senedi piyasasında deneyimi olan herhangi biri olabilir.

Siz arkadaşınız, aile üyeniz, meslektaşınız, profesör veya güvenebileceğiniz herhangi bir kişi yardım edebilir. Mentorunuzun sorularınızı yanıtladığından ve açıklamalar için hazır olduğundan emin olmanız gerekir.

Hisse senedi piyasasını farklı bir şekilde anlamanıza yardımcı olabilecek kişisel iç görüler ve anekdotlar sağlayabilirler. Bir mentor, kitaplar veya makaleler gibi iyi öğrenme kaynakları önerebilir veya potansiyel olarak iyi kaynakları belirlemenize yardımcı olabilir.


Başarılı Yatırımcıları Takip Etme

Orada bulunmuş, bunu yapmış insanları takip etmeniz evden borsa öğrenmek için iyi bir alternatiftir. Hisse senedi piyasası 'hata yap, ondan ders çıkar' türünden bir kurgu olsa da Warren Buffet, Howard Marks, Elon Musk gibi başarılı yatırımcıları takip ederek ticaretin püf noktalarını da öğrenebilirsiniz.

İster bir tweet ile tavsiyede bulunsunlar, ister bu konuda bir kitap yazsınlar, paylaştıkları her dersten bir şeyler öğrenerek yatırımlarınızı planlayabilirsiniz. Yine de takdirinizi kullanmanız ve tavsiyelerine körü körüne uymamanız gerekir.


Hisse Senedi Piyasasını Takip Etme

Haber kanalları ve TV şovları, yerel ve dünya çapında neler olup bittiğine dair harika bir bilgi kaynağıdır. Nasıl yatırım yapılacağı, neye yatırım yapılacağı ve ne zaman yatırım yapılacağı konusunda panel tartışmaları olan birçok gösteri vardır. Her TV şovu faydalı tavsiyeler vermeyecektir.

Hisse piyasasının dilini anlamak ile farklı oyuncuların ve şirketlerin kim olduğunu bilmek için bu şovları izlemek iyidir. CNBC ve Bloomberg gibi kanallar iyi bilgi kaynaklarıdır.

Her gün 20 dakikanızı hisse senedi piyasası ve ekonomi ile ilgili haberleri dinlemeye veya okumaya ayırsanız bile, yakında petrol fiyatları, siyasi istikrar, yabancı yatırımlar, diğer hisse senedi piyasalarının performansı gibi farklı değişkenlerin nasıl olduğu hakkında bir fikriniz olur.


Çevrimiçi Kurslara Katılma

Hisse senedi piyasasını anlama konusunda ciddiyseniz, ekonomistler veya yatırımcılar tarafından yürütülen çevrimiçi bir kursa veya atölye çalışmalarına yatırım yapabilirsiniz.

Bu kurslar eğitici olacak ve size hisse piyasasının nasıl çalıştığına dair bütünsel bir anlayış kazandıracak. 'Gün içi ticareti nasıl yapılır' veya 'güvenli hisse senetleri nasıl belirlenir' gibi hisse senedi piyasasının belirli bir yönüne odaklanan seminerlere katılabilirsiniz.


Evden Borsa Öğrenmenin Yolları Nelerdir?
Evden Borsa Öğrenmenin Yolları Nelerdir?

İlk Hisse Senedini Satın Alma

Ticaret hesabınızı kullanarak birkaç hisse satın almaya başlayabilirsiniz. Çok sayıda hisse veya hatta pahalı hisse olması gerekmez.

Birkaç yüz birim para yatırım yapabilir ve yine de bu hisselerle işlem yaparak hisse piyasası hakkında çok şey öğrenebilirsiniz. Burada edindiğiniz bilgileri kullanabilirsiniz. Hangi hisse satın alınır? Ne emri verilecek? Ne zaman satarım? Ne zaman satın alırım? Gerçek hisselerle işlem yaptığınızda bu sorular cevaplanacaktır.

Evden borsa öğrenmenin yolu hem kolay hem de zordur. Ciddi bir çalışma disiplini gerektirir. Borsayı evden öğrenen kişilerin elde ettikleri gelirlerle Kıbrıs gayrimenkul borsasında bir çok işlem yaptıkları görülür. Kıbrıs'ta yaşam şartları yüksek refah seviyesinde olduğu için turizmden elde edilen gelirle birlikte emlak piyasası canlılığını korur. Bu nedenle yatırımcılara pek çok avantaj sağlanır.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page