top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Ev Yatırımı İçin Belçika Mı? Kıbrıs Mı?


Ev Yatırımı İçin Belçika Mı? Kıbrıs Mı?
Ev Yatırımı İçin Belçika Mı? Kıbrıs Mı?

Ev yatırımı için Belçika mı? Kıbrıs mı? Sizde nereden yatırımlık ev alacağınıza karar vermediyseniz bu yazımızı okumanızda fayda olacaktır. Ünlü büyük yatırımcılar bu ülkelerden yatırım için ev satın alıyor. Hal böyle olunca da pek çok insan nereden ev alması gerektiğini merak ediyor. İki ülkede kendisine has özelliklere sahiptir.

Ancak aralarından birini tercih etmeniz gerekiyorsa bu durumda Kıbrıs'ı seçmelisiniz. Çünkü Kıbrıs'ta yaşam şartları ve fırsatları diğer ülkelere oranla daha iyidir. Bunun sebebi ise ülke vatandaşlarının çok mütevazi ve yardım sever olmalarıyla ilgilidir. Sizde ev yatırımı yapmak istiyorsanız Türkiye'nin komşu vatanı olan Kıbrıs'ı tercih edebilirsiniz.


Belçika Satılık Ev Fiyatları Nasıldır?

Belçika ülkesinden ev satın almak isteyen kişilerin merak ettiği bir diğer konu da satılık daire fiyatlarıdır. Covid itibari ile ülkelerin geneli ekonomik sorunlar yaşamaya başladı. Sorunların ortaya çıkmasıyla beraber vatandaşlar ve yatırımcılar kiradan kurtulmak için ev satın alımına yöneldiler. Belçika ülkesinde satılık ev fiyatları bulunduğu bölgeye göre değişkenlik gösterir. Ülke içerisinden ev satın almadan önce piyasadan haberdar olmanız oldukça önemlidir. Belçika satılık ev fiyatları şu şekildedir:

  • Brüksel'de fiyatlar 125.000-600.000 Euro

  • Beringen'de 200.000-800.000 Euro

  • Anvers'de 100.000-600.000 Euro

  • Flanders'de 180.000-400.000 Euro

  • Valon'da 90.000-270.000 Euro arasında değişkenlik gösterir.

Neden Belçika'dan Yatırım İçin Ev Almalıyım

Belçika ülkesinde bulunan evler diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuzdur. Bu nedenle yatırımcıların çoğu ev satın almak için Belçika'yı seçerler. Belçika halkının yüzde 73'ü kendi gayrimenkullerinde ikamet ederler. Belçika'da ev satın alma oranı Avrupa'ya göre daha fazladır. Avrupa'da ev satın alma oranı yaklaşık olarak yüzde 64'tür. Belçika ülkesinde satılık konut ve daire fiyatları bölgesel kriterlere göre değişkenlik gösterir.

Belçika'nın başkenti sayılan Brüksel'de satılık ev ücretleri diğer bölgelere oranla daha yüksektir. Ayrıca satılık ev fiyatlarının ücretleri şehirlere ve oda sayılarına göre de farklılık gösterebilir. Belçika'nın istediğiniz bölgesinden ev satın alarak rahat ve konforlu bir hayat geçirebilirsiniz. Brüksel'deki evler size lüks ve modern hayatın kapılarını açmış olacaktır. Lüks hayat süreceğiniz bölgelerden ev satın alarak yaklaşık 2 yıl içinde evinizin değerini üç katına çıkarabilirsiniz.


Belçika'dan Ev Alınabilmesi İçin Gerekli Vize Hangisidir?

Dünyanın pek çok ülkesinden vatandaşlar Belçika'dan gayrimenkul satın almaktadır. Ülkeden yabancı kişilerin gayrimenkul ev satın almasında herhangi bir kısıtlama bulunmaz. Belçika'da oturum izni olmayan insanlar bile ülkeden yatırımlık ev satın alabilir.

Fakat Belçika'da ev alınırken oturum izni olanların ve olmayanların vergilerinde farklılık görülmektedir. Belçika ülkesinden ev alınabilmesi için gerekli olan belirli bir vize türü yoktur. Yabancı vatandaşlar standart Belçika vizeleriyle ülkeden kolaylıkla ev satın alabilirler. Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkede girişim veya yatırım yapacaklarsa eğer kendilerine Belçika yatırımcı vizesi çıkarttırmaları önerilmektedir.


Belçika'ya Yerleşmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Belçika'ya girişlerde çok fazla teferruatla uğraşılmadığı için yerli ve yabancı birçok turist ülkeye yerleşmeyi ve yatırımlık ev almayı istiyor. Ülke içinden alabileceğiniz birden fazla gayrimenkul imkanı vardır. Bu gayrimenkuller arasından istediğinizi seçerek ev satın alımı yapabilirsiniz. Belçika'ya yerleşmeden önce ülkeyle ilgili bilmeniz gereken bazı önemli şeyler vardır. Bunları bildiğiniz zaman ülke içerisinde gezip tozarken sorunlar yaşamazsınız.

Belçika ülkesi Avrupa Birliğine bağlı olan bir ülkedir. Belçika'nın konumu Batı Avrupa'da gözükmektedir. Başkenti Brüksel şehri olan Belçika, yaklaşık 11.6 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Belçika'da resmi olarak üç farklı dil kullanılır bunlar, Fransızca, Felemenkçe ve Almancadır. Üç dili de biliyorsanız eğer Belçika sokaklarındaki bütün vatandaşlarla iletişim kurabilirsiniz.


Ev Yatırımı İçin Belçika Mı? Kıbrıs Mı?
Ev Yatırımı İçin Belçika Mı? Kıbrıs Mı?

Ev Yatırımı İçin Kıbrıs Cumhuriyeti

Kıbrıs ülkesinde emlak yatırımı yapmak son dönemlerde sıklıkla tercih edilen yatırım yöntemlerinin arasına girmiştir. Kıbrıs'ın Türkiye vatandaşlarına sunmuş olduğu kolaylık sayesinde hem ev almak isteyenlerin hem de Kıbrıs'ta yaşamak isteyenlerin ilgisini çekmektedir. Yükselen eğitim, turizm yatırımları ve gelişmiş olan alt yapısı ile Kıbrıs'tan gayrimenkul ev satın almak oldukça popüler bir yatırım şekli oldu.

Kıbrıs'tan yatırım amaçlı ev almak günümüz şartlarında çok mantıklı bir hamle olacaktır. Ekonominin gerilemesiyle beraber ülkede satılık evlerde artışlar görülmeye başladı. Artışların çoğalmasıyla da beraber ülke içinde ev inşaatları da çoğaldı. Neredeyse bütün yatırımcılar Kıbrıs ülkesinden ev satın alırlar. Kıbrıs'ın en popüler bölge ve semtlerinden yatırımlık ev alarak yüksek miktarlarda kar elde etmiş olursunuz.


Kıbrıs Satılık Gayrimenkul Ev Fiyatları Nasıldır?

Her bölgenin kendine göre satılık ev fiyatlarında farklılık görülür. Genellikle yatırımcılar tarafından satılık ev alınan bölgeler Lefkoşa, Girne, İskele ve Gazimağusa bölgeleridir. Satılık ev fiyatları ayrıyeten evin bina yaşına, durumuna ve oda sayısına göre de değişir. Oda sayısı fazla olan evlerin ücretleri diğerlerine göre daha yüksek olacaktır. Almış olduğunuz evin yıllar içinde çok fazla kar etmesini istiyorsanız belirtmiş olduğumuz Lefkoşa ve Girne gibi bölgelerden ev satın alımı yapmanızı öneririz.

Kıbrıs ülkesinin popüler bölgelerindeki satılık ev fiyatları şu şekildedir:

  • Lefkoşa 44.000-63.000 Euro

  • Girne 58.000-219.000 Euro

  • GaziMağusa 32.000-75.000 Euro

  • İskele 158.000-250.000 Euro arasındadır.

Niçin Kıbrıs'tan Satılık Ev Almalıyım

Kıbrıs emlak piyasasındaki fiyatlara bakılacak olursa, birebir aynı konum ve kalitelerdeki konutlar Kıbrıs’ın Güney bölgesinden 3 de 1 oranında daha ucuza satın alınır. Bu olay ayrıca Akdeniz’in bütün adalarında ve ege sahil şeridi içinde geçerlidir. İlerleyen zamanlarda kendini siyasi yönde de ispat edecek olan bu ülkeden yatırımlık ev almayı düşünebilirsiniz. Özelliklede Türk yatırımcılar tarafından bakıldığı zaman, İngiliz Sterlini üstünden dönen satılık ev piyasası doğru bir alternatif yol olarak görünüyor. Türkiye vatandaşları birikimlerini döviz ve TL cinsi mevduatlarda biriktiriyor. Sizde yatırımınızın belirli bir düzeyde kar etmesini istiyorsanız Kıbrıs’tan satılık ev almayı düşünebilirsiniz.


Kıbrıs'a Yerleşmeden Önce Öğrenilmesi Gerekenler

Her ülkede olduğu gibi Kıbrıs'a da gidilmeden önce öğrenilmesi gereken bazı şeyler vardır. Bu detayları öğrendiğiniz zaman Kıbrıs'ta daha rahat ve kolay alışverişlerinizi yapabileceksiniz. Türkiye Cumhuriyetine yakınlığı ile tanınan Kıbrıs'ın para birimi önceki yıllarda Kıbrıs lirası olarak karşımıza çıkıyordu.

Ancak ülkedeki turist sayısının artmasıyla beraber kullanılan para biriminde de değişkenlikler oldu. Kıbrıs Cumhuriyetinde şimdiki zamanda kullanılan para birimi Euro'dur. Bunun dışında Kıbrıs piyasasının gayrimenkul satışlarında da İngiliz Sterlini kullanılır. Ülkeye gittiğiniz zaman yanınızda iki para biriminin de nakitini taşımanız işinizi kolaylaştıracaktır.


Ev Yatırımı İçin Belçika Mı? Kıbrıs Mı?
Ev Yatırımı İçin Belçika Mı? Kıbrıs Mı?

Kıbrıs'ta Yaşamanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs Cumhuriyetinde yaşam sürmenin avantajlarını saymakla bitirmemiz pek mümkün değildir. Kendine özgü birçok tarihi ve mimari güzelliklere sahip olan bu ülkenin yaşam için sunduğu imkanlar oldukça fazladır. Akdeniz bölgesine yakın olan bu ülkeye yaz aylarında milyonlarca turist gelmektedir. Ayrıca turistlerin tatil için bile olsa Kıbrıs'ı seçmelerinin en önemli nedeni ülkedeki insanların medeni olmasındandır.

Genel olarak bakıldığı zaman Kıbrıs'ı tatil ve yatırım amaçlı ziyaret eden vatandaşların çoğu Türk’tür. Çünkü Türkiye'den Kıbrıs'a gelmek şehirler arası yolculuk yapmak kadar kolaydır. Durum böyle olunca da kendi ülkesinde gezecek yer bırakmayan Türk vatandaşlar, Kıbrıs'ı yatırımlık ev almak ve tatil yapmak için ziyaret ederler.

63 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page