top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Ev Yatırımı İçin Avusturya Mı? Kıbrıs Mı?​​​​​​​


Ev Yatırımı İçin Avusturya Mı? Kıbrıs Mı?​​​​​​​
Ev Yatırımı İçin Avusturya Mı? Kıbrıs Mı?​​​​​​​

Ev yatırımı için Avusturya mı? Kıbrıs mı? Bu ülkelerden yatırım amaçlı ev almak isteyen kişiler hangisinin daha mantıklı olacağını düşünüyor. Avusturya ve Kıbrıs ülkeleri dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alırlar. İki ülke de farklı vatandaşlar tarafından dil okulları ve çalışma olanağı sebebiyle tercih ediliyor. Birçok vatandaş Kıbrıs ve Avusturya'ya okul hayatlarını tamamlamak için gelir.

Okul açısından öğrencilere çok fazla olanak sağlayan bu ülkelerde okulun tamamlanması halinde iş imkanı sunulur. Ayrıca finansal olarak durumu iyi olan yatırımcılar her sene binlerce turiste ev sahipliği yapan bu ülkelerden ev satın alıyor. Ancak bilinmesi gerekiyor ki ev yatırımı için en mantıklı olan ülke Kıbrıs'tır. Kıbrıs'ın en popüler ve işlek bölgelerinden ev satın alarak uzun vadeli yatırım yapabilirsiniz.


Avusturya Ülkesinden Ev Almak

Avusturya Orta Avrupa'nın Güney bölgesinde bulunan Macaristan, Almanya, İtalya ve İsviçre ülkeleriyle komşu olan bir ülkedir. Yatırımcıların ve ev almak isteyen kişilerin çoğu zaman tercih ettiği bu ülkeden gayrimenkul almak kolaydır. Ancak ev yatırımları yapmadan öncesinde ülke hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.

Avusturya ülkesinin 2020 yılından beri toplam nüfusu 8.917 milyondur. Ülkenin başkenti olan en kalabalık şehir ise Viyana'dır. Viyana şehrinde ikamet eden vatandaşların sayısı ise 1.840.573'dür. Ülkede yaşayanların bu kadar fazla olması sebebiyle pek çok kişi ev yatırımı için Avusturya ülkesini tercih ediyor.


Avusturya'dan Neden Yatırımlık Ev Almalıyım?

Pandemi sonrası hemen hemen bütün ülkeler bazı ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldı. Bu nedenle de ülke içindeki ev fiyatlarında iniş çıkışlar yaşanmaya başladı. Özellikle de Türkiye'de sorun yaşayan vatandaşlar alternatif ülkelere yerleşmeyi düşünmeye başladı. Avusturya da yaşamak isteyen Türk vatandaşlarının bu ülkeye taşınmak istemelerinin en büyük nedeni para biriminin ve ekonomisinin iyi olmasıdır.

Avusturya'nın resmi para birimi 2002 yılına kadar Avusturya Şiliniydi. 2002'nin Ocak ayından sonra ise resmi para birimi olarak Euro kullanılmaya başladı. Ülkede Euro kullanımının artmasıyla beraber ülkede yatırımlık ev almak isteyen kişilerin sayısında da artış görüldü. Avusturya'dan ev almak isteyenlerin başında Türk vatandaşlar gelmektedir.


Avusturya Satılık Ev Fiyatları

Covit'in ardından ülkedeki kira fiyatlarının artmasıyla beraber yerli ve yabancı yatırımcılar Avusturya'dan ev almaya başladı. Avusturya dışında yaşayan diğer vatandaşlar da değişkenlik gösteren ekonomi sebebiyle ev almanın kolay yollarını araştırmaya başladı. Doğru ülke ve bölgelerden ev aldığınız zaman ekonomiden minimum düzeyde zarar görmüş olursunuz. Avusturya'daki satılık ev fiyatları evin bulunduğu bölgeye, oda sayısına, konumuna ve evin yaşına göre değişkenlik göstermektedir. En pahalı satılık evler Viyana şehrinde bulunurken, en ucuz ev fiyatları ise Avusturya'nın Graz şehrinde bulunur. Şehir merkezinin uzak yerlerinde olan evlerin oda sayısı ve metrekaresi daha fazladır. Ayrıca uzak bölgelerde bulunan evlerin de satılık fiyatları daha uygundur.

Avusturya'nın şehirlerindeki satılık evlerin fiyatları şu şekildedir:

  • Viyana 750.000 Euro

  • Salzburg 630.000 Euro

  • Hallstatt 400.000 Euro

  • Graz 310.000 Euro

Avusturya'da Yaşam Pahalı Mı?

Genel olarak bakıldığı zaman Avusturya'da yaşam çok da pahalı sayılmaz. Yaşamayı veya ev satın almayı tercih ettiğiniz bölgelerin nerede olduğu bu noktada önemlidir. Avusturya'nın Viyana şehrinde yaşam pahalıdır. Buda bölgenin çok fazla gelişmiş olmasıyla ilgili bir durumdur.

Eğer hayatınızı daha kolay yaşamak istiyorsanız Avusturya'nın Graz şehrinden yatırımlık ev satın alarak yaşayabilirsiniz. Hemen hemen her ülkede olduğu gibi Avusturya'da da Euro kullanımı oldukça yaygındır. Buda insanların ülkeyi tercih etmesine vesile olan bir sebeptir. Yaşamın yerine göre pahalı olduğu ülkede sosyal odaklı serbest piyasa ekonomisi kullanılmaktadır. Avusturya ülke ekonomisinde hizmet sektörü ön plana çıkmaktadır.


Kıbrıs Ülkesinden Yatırımlık Ev Almak

Akdeniz bölgesinin en güzel adalarından bir tanesi olan Kıbrıs misafirlerine gösterdiği özen ve sosyoekonomik yapısı ile bilinen bir ülkedir. Ülkedeki satılık ev fiyatlarının Türkiye'ye oranla daha uygun olmasından dolayı konut talebinde fazlaca artış görülmektedir. Yerleşmek isteyen kişilerin çoğalmasıyla beraber son dönemlerde Girne ve Lefkoşa da pek çok konut inşası yapılıyor. Sizde yatırım için ev satın almak istiyorsanız Kıbrıs'ı tercih ederek ülkenin sunmuş olduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz.


Ev Yatırımı İçin Avusturya Mı? Kıbrıs Mı?​​​​​​​
Ev Yatırımı İçin Avusturya Mı? Kıbrıs Mı?​​​​​​​

Kıbrıs'tan Neden Ev Satın Almalıyım?

Kıbrıs ülkesi kendi içerisinde Kuzey ve Güney olarak iki bölgeye ayrılmıştır. Ülkenin Güney kesiminde Rumlar yaşarken, Kuzey kesiminde ise Kıbrıs Türkleri yaşamaktadır. Kıbrıs'tan ev satın almak isteyen Türkler genelde Kuzey bölgesini tercih ediyor. Kuzey Kıbrıs'a Türklerin sadece kimlik belgeleriyle girmesi mümkündür.

Kıbrıslı ve Türk olmayan vatandaşların ülkeye nüfus cüzdanlarıyla girmesi mümkün olmaz. Giriş çıkışın kolay olmasından dolayı Türk vatandaşlar Kıbrıs'ın işlek yerlerinden ev alarak yatırım yapmayı tercih eder. Yatırım için gayrimenkul alabileceğiniz bölgelere Lefkoşa, Girne ve İskeleyi örnek olarak gösterebiliriz.


Kıbrıs Satılık Gayrimenkul Ev Fiyatları

Türkler tarafından ülkeye yavru vatan ismi verilmiştir. Bunun sebebi ise Türkiye ile Kıbrıs'ın yan yana olmasından dolayıdır. Her ülkede olduğu gibi bölgelerin muhitlerine göre satılık ev fiyatları değişkenlik gösterir. Eğer lüks bir hayat yaşamak istiyorsanız Lefkoşa ve Girne den satılık villalar alabilirsiniz. Belirttiğimiz bölgelerdeki gösterişli ve dikkat çekici konutların sahibi olabilirsiniz.

Kıbrıs'ın satılık ev fiyatları şu şekildedir:

  • Gazimağusa Gülseren 67.000 GBP

  • Girne Çatalköy 259.000 GBP

  • Lefkoşa Yenikent 70.000 GBP

Kıbrıs'ta Yaşamak Zor Mu?

Yaşam şartlarının zorluğu bölgelere göre değişkenlik gösterir. Liman bölgesinde yaşam diğer yerlerine göre daha pahalıdır. Kendinize ev almadan önce Kıbrıs'ın pahalı ve ucuz semtlerini öğrenmeniz faydalı olacaktır. Kıbrıs Akdeniz'in en güzel adalarından biridir. Ülkede Akdeniz bölgesinde olduğu gibi yaz iklimi oldukça sıcak ve nemli geçmektedir. Kıbrıs'ta kış ayının soğuğunu hissetmezsiniz, Akdeniz'de olduğu gibi.

Eğer sizde sıcak iklimleri seviyorsanız Kıbrıs'ı sevme olasılığınız yüksektir. Başka bir ülkeye yerleşmek istenildiği zaman Türk vatandaşların karşısına yabancı dil bilmesi gerektiği şartı çıkmaktadır. Fakat Kıbrıs ülkesinde böyle bir şart söz konusu bile değildir. Kıbrıs'ın yerel vatandaşları ülke içinde Türkçe dilini konuşmaktadır. Buda Kıbrıs'ta yaşamanızı kolaylaştıracak etkenler arasında yerini almıştır. Kıbrıs'a yerleşmeyi planlıyorsanız eğer Türkçe konuşarak da hayatınızı devam ettirebilirsiniz.


Kıbrıs Ülkesinde Yaşamanın Avantajları Nelerdir?
Kıbrıs Ülkesinde Yaşamanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs Ülkesinde Yaşamanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs ülkesinde yaşamanın hayatınıza üstün kalite ve avantaj katacağını bilmelisiniz. Kıbrıs caddelerinde yürüyüş ve gezinti yaparken bile Avrupa'ya benzeyen bir ülke olduğunu anlayacaksınız.

Kıbrıs vatandaşlarının sıcakkanlı olması ile ülkeye daha kolay adapte olabilirsiniz. Ülke içinde eğitim sektörünün ilerlemesiyle beraber genç nüfusun arttığını görebilirsiniz. Ayrıyeten sağlık sektöründe de ileri seviyede olan bu ülkenin yerlileri bu noktada çok fazla avantajlı diyebiliriz.

Bunların yanı sıra ülkedeki ev ve otomobil ücretleri herkesin sahip olabileceği miktardadır. Kıbrıs'a çalışma amacıyla gelen Türk sayısı da fazladır. Türkiye'de bitirdiğiniz üniversitenin diplomasıyla ilgili kurumlara iş başvurusu yaparak mesleğinizi yürütmeye başlayabilirsiniz.

İş başvurusu esnasında sizden Türkiye de talep edilen belgelerden istenir ve potansiyelinize bakılarak başvurunuz kabul edilir. Yani sözün özü Kıbrıs'ta yaşamanın dile dökülemeyecek kadar avantajı bulunur. Bu avantajları göz önünde bulundurarak ülkeden yatırımlık gayrimenkul ev alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page