top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Borsada Hangi Hisse Senetleri Para Kazandırır?


Borsada Hangi Hisse Senetleri Para Kazandırır?
Borsada Hangi Hisse Senetleri Para Kazandırır?

Yatırımcılar, sürekli yüksek enflasyon, Fed ve küresel arz kesintileri arasında bu yıl hisse senetlerine nakit vermekte zorlanmışlardır ve bu nedenle borsada hangi hisse senetleri para kazandırır? sorusu merak edilir. 19 Ekim itibariyle, S&P 500 2022'nin başından bu yana %23 oranında değer kazanmıştır.

Nasdaq bugüne kadarki değerinin yaklaşık üçte birini kaybetmiş ve Dow bu yıl için %17 değer kaybına uğramıştır. Amerikalı milyarder girişimci ve Interactive Brokers'ın kurucusu Thomas Peterffy, 19 Ekim'de piyasadaki daha fazla satışların S&P 500'ün yıl sonuna kadar 3.000 puana kadar düşmesine neden olabileceğini söylemiştir. Bu tarz etkenlere bakıldığında en çok kazandıran hisse senetleri hakkında yatırımcılar bilgi sahibi olmak isterler.


Eni SpA Hisse Senetleri

Eni SpA (NYSE:E), ham petrol ve doğal gazın araştırılması, geliştirilmesi ve üretimi ile ilgilenen lider bir İtalyan enerji şirketidir. Şu anda satın alınabilecek en iyi para kazandıran hisse senetlerinden biridir ve 19 Ekim katlarında bir PE'de işlem görür.

Ayrıca %7,77'lik bir ileri temettü getirisi sunar. Şirket, hissedarlar için kâr elde etmede karlı ve verimlidir. Şirketin son on iki aylık işletme marjı %18,67 ve ROE'si %26,21'dir. Eni SpA (NYSE:E) 10 milyar Euro'luk serbest nakit akışına sahiptir.


Gerdau SA Hisse Senetleri

Gerdau SA (NYSE:GGB) dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biridir ve Brezilya, Arjantin, Kanada, Kolombiya, Meksika, Peru, Amerika Birleşik Devletleri, Uruguay ve Venezuela'yı kapsayan çelik fabrikalarına sahiptir.

2022'nin ikinci çeyreğinin sonunda, Gerdau SA'da 13 hedding fonu yükselişe geçmiş ve şirket de 160,37 milyon dolar değerinde hisseye sahip olmuştur. 30 Haziran itibarıyla Contrarian Capital, Gerdau SA'nın en büyük hissedarıdır ve şirkette 93.98 milyon dolar değerinde hisseye sahiptir.


Borsada Hangi Hisse Senetleri Para Kazandırır?
Borsada Hangi Hisse Senetleri Para Kazandırır?

SFL Corporation Ltd. Hisse Senetleri

SFL Corporation Ltd. (NYSE:SFL), ham petrol ve doğal gazın taşınması için gemilerin mülkiyeti ve işletilmesiyle ilgilenen lider bir denizcilik şirketidir. 24 Ağustos'ta DNB Markets analisti Joergen Lian, SFL Corporation Ltd.'yi Hold'dan satın alarak yükseltmiş ve hisseler üzerindeki 13.50$ fiyat hedefini yinelemiştir.

Analist, SFL Corporation Ltd. için "bol yukarı yönlü potansiyel" ve çekici bir risk/ödül görmüştür. SFL Corporation Ltd.'nin hisseleri geri çekilmiş ve şimdi yatırımcılar için cazip bir giriş noktası sunmaya başlamıştır.

19 Ekim itibariyle, hisse senedinin takip eden on iki aylık PE oranı 5,89'dur ve hissedarlara %9,42'lik bir ileri temettü getirisi verir. SFL Corporation Ltd. şu anda satın alınabilecek en iyi para kazandıran hisse senetleri arasında üst sıralarda yer alır.


British American Tobacco Hisse Senetleri

British American Tobacco plc (NYSE:BTI), tütün ve nikotin ürünlerinin önde gelen küresel tedarikçisidir. British American Tobacco plc kazançlarına kıyasla daha ucuza işlem görür ve yatırımcılara hisselerini zayıflığa sürükleme fırsatı sunar.

19 Ekim itibariyle, hisse senedinin takip eden on iki aylık PE oranı 14.51'dir ve %7.96'lık bir ileri temettü getirisi sunar. Şirket nakit zenginidir ve 9,96 milyar GBP serbest nakit akışına sahiptir. British American Tobacco plc şu anda satın alınabilecek en iyi para kazandıran hisse senetleri arasında bulunur.


BHP Grubu Hisse Senetleri

BHP Group (NYSE:BHP), dünya çapında faaliyet gösteren lider bir Avustralya madencilik şirketidir. Şirket bakır, gümüş, çinko, uranyum, altın, demir cevheri ve metalurji ve enerji kömürü madenciliği yapar. 30 Haziran itibariyle Fisher Asset Management, BHP Group'un en önde gelen yatırımcısıdır ve şirkette 1,01 milyar $ değerinde hisseye sahiptir. BHP Group nakit zenginidir.

Karlı ve yatırımcılara yüklü bir temettü verir. Şirketin 26,3 milyar dolarlık serbest nakit akışı ve takip eden on iki aylık işletme marjı %50,36'dır. Hisse, pazarlık seviyelerinde işlem görür ve 19 Ekim itibariyle, BHP Group on iki aylık PE oranı 6.29'a sahip ve %13.19'luk bir ileri temettü getirisi sunar.


Rio Tinto Grubu Hisse Senetleri

Rio Tinto Group (NYSE:RIO) şu anda satın alınabilecek en iyi para kazandıran hisse senetlerinden biridir ve yatırımcılar için cazip bir giriş noktası sunar. 19 Ekim itibariyle, hisse senedi 5x'in katlarında bir PE'de işlem görür ve hissedarlara %12.50'lik bir ileri temettü getirisi verir.

Rio Tinto Group %32,83'lük bir ROE'ye ve 14,96 milyar dolarlık serbest nakit akışına sahiptir. 5 Ekim'de Deutsche Bank analisti Liam Fitzpatrick, Rio Tinto Group üzerindeki fiyat hedefini 5.800 GBP'den 5.700 GBP'ye revize etmiş ve hisseler için bekletme notunu yinelemiştir.


Vale SA Hisse Senetleri

Wall Street, Vale SA'da olumlu (NYSE:VALE) bir yaklaşıma sahiptir. 12 Eylül'de RBC Capital analisti Tyler Broda, Vale SA üzerindeki fiyat hedefini yükseltmiş ve hisse senedini Sector Perform'dan Outperform'a taşımıştır. Ekim ayında Deutsche Bank analisti Liam Fitzpatrick, Vale SA üzerindeki fiyat hedefini 20$'dan 19$'a revize etmiş ve hisseler için bekletme notunu yinelemiştir. Şirketin 11,72 milyar R$'ın üzerinde serbest nakit akışı ve takip eden on iki aylık ROE'si %50,59'dur.


EOG Resources Inc. Hisse Senetleri

EOG, ABD merkezli bir petrol ve doğal gaz üreticisidir. Varlık fiyatlarındaki amansız düşüşten etkilenmeyen dikkate değer bir alan emtia olmuştur ve EOG ile bir bütün olarak enerji sektörü, ham petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki yükselişten büyük ölçüde faydalanmıştır.

Temettüleri de içeren toplam getiri bazında, EOG hissesi 2022 yılında 20 Ekim'e kadar %57,5 artmıştır. İleriye dönük kazançların 8 katından az alım satım yapan EOG, yükselişinin ardından hala makul bir değere sahiptir. Elbette 2022, gelirin %41 artması beklenen bir patlama yılıdır ancak 2023, analistlerin %9,6'lık bir gelir artışı görmesiyle pek de kasvetli görünmez.


Microsoft Crop. Hisse Senetleri

En az 1 trilyon dolar değerinde halka açık üç şirketten biri olan Microsoft, uluslararası bir teknoloji devi ve dünyanın en büyük yazılım şirketidir. Tüketiciler, Windows işletim sistemi, Microsoft Office üretkenlik yazılımı paketi ve hatta 2016'da satın aldığı LinkedIn gibi en iyi ürünlerinin çoğuna yakından aşinadır.

Sahne arkasında, Azure bulut hizmetleri segmenti büyümenin büyük bir itici gücüdür. 2022'nin dördüncü çeyreğinde gelir %40 artmıştır. Microsoft, yerleşik yazılım ürünleri konusunda onlarca yıllık bir geçmişe sahiptir ve analistlerin önümüzdeki yıllarda çift haneli bir hızla büyüdüğünü gördükleri baskın bir şirket için 23 kat kazanç ödemek, kötü bir bedel değildir.


Borsada Hangi Hisse Senetleri Para Kazandırır?
Borsada Hangi Hisse Senetleri Para Kazandırır?

Alphabet Hisse Senetleri

2022 için satın alınacak en iyi hisse senetleri listesindeki bir başka trilyon dolarlık Big Tech ismi, Google'ın ana şirketi ve baskın arama motoru olan Alphabet'tir.

Yükselen faiz oranları, dayanma gücü ve beklentileri ne olursa olsun, teknoloji hisselerinde az ya da çok ayrım gözetmeyen bir satışa neden olmuştur. GOOGL hissesi 20 Ekim'e kadar %30,1 oranında düşerken, yatırımcıların 17 kattan daha az bir ileri kazanç karşılığında şirkete sahip olma gibi nadir bir fırsatı vardır.

Hisse senetleri yatırımlarının yanında gayrimenkul yatırımları da oldukça yaygındır. Gayrimenkul yatırımlarının sunduğu;

  • İleriye dönük artış oranı

  • Sürekli olması

  • Risksiz olması

Yatırımcıya yeni alan açması gibi faktörler bu açıdan yatırım seçeneklerinde artış yaşanmasına neden olmuştur. Özellikle Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımları oldukça avantajlı bir şekilde ilerler.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page