top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Borsa Mı? Kıbrıs Ev Mi?


Borsa Mı? Kıbrıs Ev Mi?
Borsa Mı? Kıbrıs Ev Mi?

Kıbrıs’ta konut fiyatları uygun olduğu için ve sağladığı getiri miktarı da yüksek olduğu için ev alımı şüphesiz ki değerli bir yatırımdır ve bu konuda birçok kişi borsa mı? Kıbrıs ev mi? şeklinde sorular sorarlar.

Borsa yerine Kıbrıs'ta ev almak daha mantıklı bir tercih olacaktır. Akdeniz’in en popüler destinasyonlarından birisi olan Kıbrıs adası, tatilcilerin ilgi odağında yer alır. Özellikle Girne ve Lefkoşa bölgeleri en çok tercih edilen yerlerin başında gelir. Yaz mevsiminde gerek yerli halk, gerek yabancı turist konumunda olan kişilerin ilk duraklarından birisi olarak bilinen Kıbrıs, ada atmosferi ve doğası ile adaya özlem duyanlar adıma biçilmiş kaftandır.


Kıbrıs'ta Ev Almak Yatırım Açısından Avantajlı Mı?

Kıbrıs'ın muhteşem plajları ile sessiz ve sakin doğası dikkat çeken etkenlerinden birisi olup, gayrimenkul yatırımları da bölgedeki bilinen faaliyetler içerisinde yer alır. Bilhassa Girne bölgesi inşaat ve proje bakımından Kıbrıs'ta en uygun yerler arasında öne çıkar. İmar yasasında yer alan değişiklik ile beraber Girne’deki emlak projelerinin artış gösterdiği bilinen bir gerçektir. Bu etmenlere bağlı olarak Kıbrıs'ta ev almak yatırım açısından büyük bir avantaj sağlar.


Kıbrıs'ta Ev Fiyatları Nasıl?

KKTC‘de içerisinde yer alan ev fiyatlarının ekonomik olması durumu yatırımcılar için büyük bir fırsat doğurur. Her ihtiyaca uygun ev bulmanın mümkün olduğu KKTC bölgesi, mütevazi bir yaşam tarzını benimseyen kişilere de, lüks arayan kişilere de hitap eder.

Genelde 1+1, 2+1, 3+1 şeklinde inşa edilmiş olan daireler yoğunlukta iken, bunun yanınsıra gösterişli villalar da Kıbrıs bölgesinin gayrimenkul alternatifleri içinde bulunur. Kıbrıs’ta ev fiyatlarına bakıldığında villa söz konusu olduğu zaman, bunlar 600 ile 800 bin TL’den başlar. Villaların denize yakın bir konumda olması mâliyetini de arttırır.


Türk Vatandaşları Kıbrıs’a Ev Alabilir Mi?

Kıbrıs bölgesinde konut sahibi olan Türk vatandaşları, bir yıllık oturma izni de alabilirler. Çıkarılan bu izin her yıl yenilenir ve oturum izninde herhangi bir sorun yaşanmaz. Emekli olan kişilerden oturma izni talep edilmez. Bu durum da onlar için önemli bir kolaylık anlamına gelir.

Türk vatandaşının KKTC bölgesinde sadece bir taşınmazı satın alma hakları bulunur. Birden fazla gayrimenkul satın alabilmek adına Kıbrıs’ta şirket kurulması istenir. Türk vatandaşları bir gayrimenkul hakkını istediği taşınmaz üzerinde kullanma hakkına sahiptir. Kolaylıkla ev alınabilecek Kıbrıs'ta bu sayede yatırım yapma imkanı da doğar.


Kıbrıs Girne'de Ev Alarak Yatırım Yapmak Mantıklı Mı?

Kıbrıs bölgesinin en kalabalık şehirlerinden biri olan Girne, iklim şartları ile turizm olanakları sayesinde her geçen gün daha fazla turist çeker. Emlak piyasasının her döneminde canlılığını koruduğu bu şehir, yatırım için öncelikli bölge konumunda yer alır. Yeni altyapı yatırımları sayesinde giderek daha fazla önemli hâle gelen Girne şehri, Kıbrıs’ın en fazla miktarda otele sahip bölgesi olarak da bilinir. Öğrenci kesiminin de yoğun olduğu bölge Kıbrıs’a tatil yapmaya gelen kişilerin de ilgi odağıdır. Hâl böyleyken, Girne’de ev almanın avantajlı bir durum olduğu söylenebilir.


Borsa Mı? Kıbrıs Ev Mi?
Borsa Mı? Kıbrıs Ev Mi?


Kıbrıs Alsancak'ta Ev Alarak Yatırım Yapmak Mantıklı Mı?

Girne bölgesinin incisi olarak nitelendirilebilen Alsancak, Kıbrıs’ta ev almayı ya da aldığı evi kiralamayı düşünen kişiler için en ideal yerlerden birisidir. Bir çok inşaat projesinin ard arda faaliyete geçirildiği bu kasaba, Rekreasyon Uygulama Ödülü de kazanan yerlerden birisidir. Girne bölgesinin yaklaşık 10 kilometre kadar batısında yer alan Alsancak kasabası, Karaoğlanoğlu bölgesi ile Lapta arasında yer alır.

Turistik ve tarihi yerleri ile birlikte gezginleri kendine çekmeyi başaran bu sevimli kasaba, özellikle yaz mevsimi geldiği zaman turistlerde dolup taşar. Kıbrıs’ın en çok bilinen yerlerinden biri olarak tercih edilen Alsancak’ta ev alma işlemi uzun vadede kişiye çok kârlı bir yatırım olarak geri döner.


Kıbrıs'ta Ev Alınır Mı?

İnsanların her günlerini tatil havasında geçirmesine imkânı tanıyan Kuzey Kıbrıs bölgesi, emlak yatırımı doğrultusunda büyük avantajlar sağlar. Öğrencileein nüfusunu ve turist sayısının her geçen gün artması ile Kıbrıs, bu durumu sahip olduğu kültürel ve tarihi miras ile eşsiz doğal güzelliklerine borçludur.

Emlak piyasasının en hareketli olduğu bölgelerden biri olan Kıbrıs, Avrupa standartlarına uygun olarak eğitim veren üniversiteleriyle de rağbet görür. Bununla beraber Kıbrıs, suç oranının en düşük olduğu ülkeler arasında yer alır.

Huzurlu ve konforlu bir yaşam sürme olanağı sağlayan Kıbrıs adası, yaşam şartları pahalılığı olmadığı için de yurt dışına yerleşmek isteyenler için ilk adreslerinde biri olur.


Kıbrıs Emlak Piyasasında Bütçe Dostu Ev Fiyatları

Birçok Akdeniz ve Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığı zaman Kıbrıs’tan ev alma işlemi daha az bütçe gerektirdiği için bölgede ciddi bir yatırım faaliyeti söz konusu olur. Farklı bir ülkede yer alan 1 ev fiyatı ile Kıbrıs’ta 2 ev alabilmek mümkün olur.

Diğer açıdan bakıldığı zaman projenin lansman aşamasında olduğu dönemde fiyatlar daha da ucuz bir şekilde alıcılar ile buluşturulur. Denize yakın olan en güzel ve en düşük mâliyetli ev imkanlarını bünyesinde barındıran Kıbrıs adası, bu özelliğiyle birlikte yatırımcıları cezbeder.


Döviz İmkanı ile Kıbrıs'ta Ev Alarak Gelir Elde Etme

Kıbrıs bölgesinde ev almanın avantajları içerisinde yer alan bir diğer konu, emlak kiralama ile alım-satım işlemlerinin döviz üzerinden gerçekleştirilmesidir. TL para birimi yerine genelde İngiliz Sterlini kullanılarak gerçekleştirilmekte olan fiyatlandırmalar, yatırımların enflasyon riskinden korunması için olanak sağlar. Risksiz bir yatırım yapmak isteyen kişiler için Kıbrıs’ta ev almak mantıklı mı? gibi sorulara bu aşamada olumlu bir yanıt vermek mümkün olur.


Borsa Mı? Kıbrıs Ev Mi?
Borsa Mı? Kıbrıs Ev Mi?

Kıbrıs'tan Ev Alarak Yüksek Getiri Elde Etmek

Borsa oynamak yerine Kıbrıs’tan ev alarak yüksek gelir elde eden bir çok kişi yatırımlarını katlama imkanı bulmuştur. Geniş bir perspektiften bakıldığı zaman Kıbrıs’tan yatırım amaçlı bir ev almanın ilerleyen süreç içerisinde fazlasıyla kazandıracağını söylemek mümkün olur.

Çünkü turizm kapasitesinin önümüzde yer alacak yıllarda artış göstereceği öngörülür. Bunun yanı sıra yeni üniversite projelerinin de hayata geçirilmesi planlanır. Bu durum karşısında Kıbrıs’ta kiralık eve ihtiyaç duyacak bir çok öğrenci söz konusu olacak ve nüfusun yoğunlaşacağı durum ile birlikte ev satın alan kişiler yatırımlarını katlama imkanı bulacaklardır.


Kıbrıs'ta Ev Alarak Kısa Amortisman Süresinden Yararlanmak

Gayrimenkule verilen paranın alınan kira ile ne kadar zamanda çıkarılacağı sorusu bir çok yatırımcı için önem taşır. Bu sorunun cevabı ise 'amortisman süresi' kavramıyla ifade edilir.

Birçok ülkeye bakıldığında bu süre ortalama olarak 17 ile 25 yıl arasında değişir. Hatta bazı durumlarda metropol olarak nitelendirilen bir şehirde satın alınmış denize sıfır bir evin amortisman süresi 50 seneyi bulabilir. Kıbrıs bölgesinde ise, gayrimenkul adına kişinin ödediği parayı yalnızca kira getirisi üzerinden 8 ile 12 senede geri kazanabilmesi mümkün olur.

Üstelik emlak değerlerinin sürekli olarak artması, bu sürenin daha da azalmasına neden olabilir. İster yatırım amacıyla isterse de yaşam amacıyla Kıbrıs’ta ev alan bir kişi için avantajlı fırsatlar son derece fazladır. İmkânı olan kişilerin bu fırsatları değerlendirmek için ellerini çabuk tutmaları tavsiye edilir. Gayrimenkul alınırken yerel emlak piyasasında yer alan güncel dinamiklere hakim olmak ve Kıbrıs adasını çok iyi bilen bir kişiyle çalışmak gerekir.

34 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs'ta Rakı Neden Ucuz?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her yıl en az üç yüz (300) gün açık ve güneşli hava hâkimdir. Bu nedenle ülkenin iklim koşulları çoğunluk...


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page