top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

2023 Kıbrıs'ta Asgari Ücret Ne Olacak?


Asgari Ücret Ne Kadar Kıbrıs
Asgari Ücret Ne Kadar Kıbrıs

2023 Kıbrıs'ta Asgari Ücret Ne Olacak? Kıbrısın bu konuda ulusal bir asgari ücret uygulaması bekleniyor. Bilgiye göre, ulusal asgari ücret, Kıbrıs'ta aylık 1.573 avro olan ulusal medyan maaşın %45 ila %60'ı arasında olacak. Ancak kesin oran henüz belirlenmedi ve önümüzdeki günlerde belirlenecek. Bu, işverenlerin %45 oranında ayda en az 707 € ödemesi gerektiği anlamına gelir. Ancak kaynaklar, Kıbrıs'a bu oranın büyük olasılıkla ulusal medyan maaşın %55 ila %60'ı arasında olacağını söylüyor.

Kıbrıs Asgari Ücretler Hakkında Gerçekler Ve İstatistikler

Kıbrıs, Orta Doğu bölgesinde yer alan 754,700 nüfusu ve ortalama ömrü 76,7 yıl olan bir ülkedir. Kıbrıs'ın Asgari Ücreti, bir işçiye çalışması karşılığında yasal olarak ödenebilecek en düşük miktardır.

Kıbrıs'ta genel bir asgari ücret şartı yoktur. Ancak, tezgâhtarlar, hemşire yardımcıları, tezgahtarlar, kuaförler ve kreş yardımcıları için asgari ücret oranı veya ayda 870 € gereklidir. Asgari ücret, altı aylık bir çalışmadan sonra 924 Euro'ya yükseliyor. Tarım sektöründe vasıfsız işçi olarak çalışan sığınmacılar için asgari ücret, konaklama ve yiyecek sağlanmasıyla birlikte 425 Euro'dur. Tarım sektöründe vasıflı işçiler, konaklama ve yemek hariç asgari ücret 767 €'dur. Kıbrıs'ın asgari ücreti en son 1 Ocak 2015'te değişti.


Kıbrıs'ta Ev Almanın Faydaları
Kıbrıs'ta Ev Almanın Faydaları

Kıbrıs'ta Ev Almanın Faydaları

İster kalıcı bir yer değiştirme, isterse soğuk kış havalarından geçici bir kaçış arıyor olun, Kıbrıs ev aramak için harika bir yerdir. Çarpıcı Akdeniz manzarası, rahat yaşam tarzı ve zengin aktivite ve olanaklarla, bu küçük ada ülkesinin neden bu kadar popüler olduğunu anlamak kolaydır.

Ayrıca Kıbrıs;

  • İyi Sağlık Sistemi

  • İklim Olanakları

  • Düşük Suç Oranı

  • İyi Altyapı

  • Ekonomi

  • Akdeniz Mutfağı ve Yaşam Tarzı

  • Uygun Fiyatlı Mülkler

  • Eğitim Sistemi

Bunun gibi özellikler mükemmel hava, güzel manzara, dost canlısı insanlar ve diğer birçok cazibe merkezi sunar. Ülkenin istikrarlı bir hükümeti, düşük yolsuzluk ve açık bir ekonomisi var. İngilizce adada konuşulan resmi dillerden biridir, bu nedenle iletişim sorunu olmayacaktır.

Kıbrıs ayrıca işletmeler için sermaye kazancı vergisi, stopaj vergisi ve %12,50'lik çok rekabetçi bir kurumlar vergisi oranı dahil olmak üzere birçok vergi teşviki sunmaktadır. Bu nedenle, işinizi taşımayı veya yeni bir iş kurmayı planlıyor olsanız da Kıbrıs arzu edilen bazı avantajlar sunar. Ayrıca gayrimenkule yatırım yapmak veya kişisel kullanımınız için mülk satın almak için harika bir yerdir.

Kıbrıs'ta Yaşamanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs ada ülkesi Doğu Akdeniz'de, Türkiye'nin güneyinde, Suriye ve Lübnan'ın batısında yer almaktadır. Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere üç kıtanın birleştiği yerde belirgin bir konuma sahiptir. Kıbrıs, ılıman iklimi, sağlam sağlık sistemi ve sosyal güvenlik avantajları nedeniyle emekli olmak için harika bir yerdir.

Kıbrıs'ta emekli olmanın bir başka nedeni de Kıbrıs dışında kazanılan gelirler üzerinden vergi alınmamasıdır. Kıbrıs'ta bir mülkünüz varsa, öldüğünüzde herhangi bir veraset vergisi ödemeniz gerekmez. Özellikle gelirleri üzerinden herhangi bir vergi ödemek zorunda olmayan emekliler için yaşam maliyeti burada düşüktür.


Kıbrıs'ta Düşük Maliyetli Yaşam
Kıbrıs'ta Düşük Maliyetli Yaşam

Kıbrıs'ta Düşük Maliyetli Yaşam

Kıbrıs'ta yaşamanın maliyeti diğer Avrupa ülkelerine göre düşüktür. Doğrudan akrabalar ve eşler tarafından miras alınan mülkler için Veraset vergisi yoktur, bu nedenle eşiniz herhangi bir ücret ödemeden mülkü miras alabilir. Dairelerin kiraları da Avrupa'daki çoğu yerden daha düşük olma eğilimindedir. Mobilyalı olduklarında kiralamalar daha ucuzdur ve birçok mobilyalı daire kiralamak mümkündür.

Kıbrıs'ta İklim

Kıbrıs'taki iklim, yılda ortalama 320 güneşli günle Avrupa'nın en iyilerinden biri olarak bilinir ve bu da onu hem gezginler hem de emekliler için popüler bir destinasyon haline getirir. Sıcaklıklar tüm yıl boyunca ılımandır ve nadiren donma noktasının altına düşer veya 35 santigrat derecenin üzerine çıkar. Kıbrıs'ı dinlendirici bir emeklilik için yaşamayı ideal kılar.




İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page